Tulcenii îşi pot umple cămările cu produse oferite zilele acestea de la cei peste 50 de producători care şi-au amplasat tarabele în Piaţa Civică, în cadrul Târgului de toamnă şi Târgului „Etno Dobrogea – liant de tradiţie”.

Începând de ieri şi până duminică, cetăţenii au posibilitatea de a achiziţiona produse de sezon, la preţuri de producător, fructe şi legume proaspete, miere şi produse apicole, dulceţuri preparate după reţete tradiţionale, prăjituri de casă, costume populare, obiecte de artizanat şi multe altele.

Muzica şi voia bună nu vor lipsi, Ansamblul ,,Baladele Deltei” pregătind un program special, la care vor participa grupuri folclorice din judeţ, trupe de dans locale şi invitaţi din ţară, Aurel Moldoveanu şi Constantin Enceanu.

Unul dintre producătorii prezenţi în Piaţa Civică este Mădălina Zaharencu din Nalbant, care spune că a avut o recoltă foarte bună la aproape toate legumele.

„Am avut o recoltă foarte bună la aproape toate legumele, iar la fructe în niciun an nu au fost atâtea câte avem anul acesta, în afară de cireş. În livadă am de toate şi am avut până şi caise pe care nu le-am mai avut de câţiva ani. Cireşii au fost plini, dar nu au nici un gust şi nu le-am putut aduce la piaţă pentru că nu ar fi fost cumpărate. Se cumpără roşii, castraveţi, ardei. Am nişte clienţi pentru care mă rog să le dea Dumnezeu sănătate, pentru că datorită lor eu supravieţuiesc pe piaţă. Am clienţi de o viaţă. Eu de circa 14 ani fac legumicultură şi pomicultură şi am peste 2.000 de pomi”, ne-a spus Mădălina Zaharencu.

O altă producătoare vine din Sabangia şi oferă tulcenilor produse precum roşii, gogoşari şi ardei.

„Avem la vânzare roşii, gogoşari, ardei kapia, castraveţi, fasole, vinete, sfeclă, şi alte produse aduse de la Sabangia. Unele recolte au fost afectate de insecte, dar producţia este cam în aceeaşi măsură ca şi anul trecut. Clienţii au cumpărat câte puţin din toate”, a precizat producătoarea Pavlov.

Unul dintre clienţii producătorilor din Piaţa Civică este chiar primarul Ştefan Ilie.

„Chiar dacă la început au fost discuţii s-a ajuns la un numitor comun, de realizare a unei activităţi în parteneriat (n.r.- cu proiectul Etno Dobrogea – liant de tradiţie, finanţat de Consiliul Judeţean Tulcea, cu 115.000 lei), ceea ce este foarte bine. Pe o parte sunt producătorii agricoli, iar pe altă parte antreprenori. Este frumos şi văd mulţi oameni, ceea ce înseamnă că evenimentul atrage. Voi cumpăra atât legume şi fructe, cât şi miere de albină şi produse naturale. De asemenea, voi merge şi la meşteşugari împreună cu  fetele mele pentru a-şi lua nişte obiecte de design făcute hand made, foarte frumoase”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.