Un segment din strada Isaccei ar putea să fie dedicată plimbărilor cu bicicleta sau mersului pe jos, în weekend-uri, a anunţat primarului municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Declaraţia a fost făcută la finalul marşului paradei bicicletelor, fiind una dintre ultimele manifestări organizate de autoritatea locală în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii.

„Până anul viitor trebuie să organizăm mai multe astfel de manifestări, nu este de ajuns o singură dată pe an. Chiar mă gândesc să facem astfel de evenimente săptămânal şi să închidem porţiuni mai mari decât strada Unirii. De ce să nu închidem într-un interval orar, în week-end, cea mai mare parte a Isaccei? Porţiunea aceea să fie folosită doar de cei care vin de la serviciu şi pentru restul să dăm într-o sâmbătă sau într-o duminică o variantă ocolitoare, iar oamenii să folosească toată strada. Mai precis să poată merge cu bicicleta, să meargă pe jos sau să vândă  prăjituri”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Alături de copiii şi sportivii de performanţă, la marşul şi parada bicicletelor a participat şi primarul municipiului.

„A  fost foarte frumos, a fost o echipă întreagă care a colaborat pentru realizarea acestei Săptămâni a Mobilităţii. Cel mai frumos a fost acest marş. Eu cred ca folosirea bicicletelor, mersul pe jos sau folosirea altor mijloace care nu poluează ţine de educaţie. Cred că lucrurile acestea în timp se vor stabiliza. Nu prea am fost învăţaţi să folosim bicicleta şi să mergem pe jos. Noi, şi dacă mergem de la Primărie la Diana, ne deplasăm cu maşina. Unele lucruri se fac şi prin educaţie. Cred că lăsatul maşinii acasă şi mersul cu bicicleta ar trebui să devină o certitudine în timp pentru tulceni”, ne-a spus Ştefan Ilie.

Strada Unirii ar putea fi închisă definitiv, dar procedura va dura circa trei-patru ani.

„În proiectul de regenerare urbană la care lucrăm, strada Unirii va fi stradă pietonală. Orizontul de timp pentru a face o stradă pietonală şi a o lega cu alte străzi pietonale este undeva la 3-4 ani, pentru că trebuie să obţii fondul european şi să-l execuţi. Totuşi, până atunci va fi de foarte multe ori închisă”, a adăugat primarul municipiului Tulcea.

Săptămâna europeană a mobilităţii a fost marcată în Tulcea în perioada 16-22 octombrie prin diferite activităţi sportive atât în centrul oraşului, cât şi pe lacul Ciuperca, la activităţi participând sportivii legitimaţi la cluburile din municipiu.