Municipiul Tulcea a intrat, vineri, în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3,13  la mia de locuitori, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică.

Principalele măsuri care se impun în această situaţie se află faptul că masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, iar accesul la restaurante, nunţi şi alte evenimente se face în baza certificatului verde COVID.

În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie. Masca este obligatorie şi pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-2.00 şi doar cu certificat verde.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană şi doar pentru persoanele care prezintă un certificat verde COVID.

De asemenea, activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-2.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. O decizie oficială a autorităţilor judeţene va fi luată luni în funcţie de evoluţia incidenţei cazurilor de COVID-19.

Alte 69 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate ieri la Tulcea, numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 9.287 la nivelul judeţului.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.