Primăria Tulcea analizează posibilitatea de a externaliza serviciul de salubrizare al municipiului din cauza faptului că gradul de reciclare a deşeurilor este foarte scăzut, iar cheltuielile alocate Serviciilor Publice pun presiune pe bugetul local.

Declaraţia a fost făcută de primarul Ştefan Ilie în cadrul Şedinţei de Consiliu Local de miercuri, atunci când a fost votat proiectul privind asocierea municipiului Tulcea cu Fundaţia Zero Waste Europe, în vederea implementării proiectului ,,Oraşe Zero Deşeuri”.

,,Se lucrează la un studiu de oportunitate pentru a vedea dacă condiţiile de intrare în ADI Deşeuri sunt mai eficiente decât a acţiona separat. Mergem înainte cu Serviciile Publice până când vom vedea dacă un studiu de evaluare a tuturor cheltuielilor este mai eficient. Nu vom trece neapărat la JT Grup, pentru că noi nu facem parte din SMID şi trebuie să trecem în ADI ITI care va susţine licitaţia. Doar prin ADI ITI putem depune proiecte prin care să finanţăm serviciul de colectare şi gestionare a deşeurilor. Doar prin ADI putem obţine fonduri europene pentru pubele, maşini, etc.”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.