Municipiul Tulcea intră de astăzi, de la ora 20.00, în carantină de noapte, după ce rata de infectare a ajuns la 7,73 la mie, au transmis reprezentanţii Prefecturii.

Astfel, a fost introdusă carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate. Acestea pot ieşi doar cu declaraţie. De asemenea, în restaurante, cinematografe sau la evenimentele private au voie doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Masca este deja obligatorie pe stradă.

Încă de weekend-ul trecut, majoritatea restaurantelor din municipiu au afişat la intrare obligativitatea clienţilor de a prezenta certificatul verde. Pentru a verifica clienţii, cei mai mulţi ospătari şi-au instalat diferite aplicaţii pe telefon, care citesc codurile QR ale certificatelor verzi. La o terasă în care în mod obişnuit toate mesele erau ocupate de clienţi, acestea s-au golit semnificativ din cauza faptului că o treime dintre persoanele care doreau să se relaxeze nu erau vaccinate. Unii clienţi s-au arătat dezamăgiţi de noua măsură, iar alţii şi-au exprimat iritarea în mediul online.

„Pe  fondul  înregistrării  unei  rate  de  incidenţă  cumulată  în  ultimele  14  zile  a  cazurilor  de îmbolnăvire  cu  SARS-CoV-2  de peste 7,5 cazuri  la  1.000  locuitori,  la  nivelul  unităţii administrativ-teritoriale Tulcea se instituie  măsurile  pentru  diminuarea  impactului  riscului  prevăzute  de  legislaţia  în vigoare”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă adoptată ieri.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.