„Butonul Roşu”, un serviciu de tele-asistenţă disponibil non-stop, va veni în sprijinul a  20 de persoane vârstnice din Babadag care suferă de atacuri de panică.

Începând din această lună, la nivelul Primăriei Babadag a fost lansat programul pilot de tele-asistenţă la domiciliu „Butonul Roşu”, destinat persoanelor vârstnice care locuiesc singure.

După ce 10 beneficiari identificaţi prin Direcţia de Asistenţă Socială a primăriei au primit deja kiturile, în perioada următoare vor mai fi distribuite alte 10 astfel de echipamente, a anunţat Primăria Babadag.

Proiectul presupune achiziţionarea unui kit şi a unui abonament lunar de tele-asistenţă „Butonul Roşu” pentru 20 de persoane vârstnice, ce le va da posibilitatea de a-şi păstra independenţa, dar şi de a cere şi primi ajutor de urgenţă atunci când este nevoie.

„Mi-am dorit să realizez acest proiect pilot pentru că întotdeauna am considerat că persoanele vârstnice merită atenţia noastră, merită grija noastră”, a precizat primarul oraşului Babadag, Georgian Caraman.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.