Primăria Tulcea a decis ca, începând de vineri, să restricţioneze accesul publicului în instituţie şi în sediile serviciilor din subordine, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă.

Potrivit deciziei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, accesul în Primăria municipiului Tulcea şi în sediile structurilor şi serviciilor publice din subordine este permis, începând de vineri, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu acest virus.

Rezultatul testului trebuie însoţit de o adeverinţă care atestă faptul că vaccinul anti-COVID-19 este contraindicat persoanei respective.

„S-a decis acest lucru pentru că noi avem o rată a vaccinării extraordinar de mică şi o rată a infectărilor foarte mare, de 9,37 în municipiu înregistrată astăzi, şi o rată a deceselor la fel de mare. Este de datoria mea, chiar dacă sunt foarte mulţi oameni care sunt împotriva acestor mă-suri şi care nu cred în COVID, să măresc prin orice mijloc imunitatea municipiului Tulcea. Oamenii se îmbolnăvesc şi doar dacă s-ar duce în spital ar vedea situaţia de acolo. Vaccinarea este singura metodă pentru imunizarea populaţiei. Avem un procent de vaccinare de 30% în municipiu şi creşte încontinuu rata îmbolnăvirilor. Cei care nu cred în aşa ceva, îi invit să ia legătura cu cei din spitale. Angajaţii din Primărie au posibilitatea de a face telemuncă, dar marea majoritate s-au vaccinat”, ne-a declarat, ieri, primarul Ştefan Ilie.

O altă categorie de persoane al căror acces este permis în instituţiile din subordinea Primăriei este constituită din cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.

Municipalitatea recomandă publicului ca până la încetarea stării de alertă să depună online documentele adresate serviciilor publice, iar hotărârea privind noile restricţii include şi adresele direcţiilor din subordine.