Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive care se pregătesc pentru competiţii oficiale vor primi lunar un tichet valoric de 50 lei pentru acoperirea unor cheltuieli necesare practicării sportului de performanţă, potrivit propunerii legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000, adoptată săptămâna trecută de Senat.

Potrivit unui amendament al Comisiei pentru învăţământ tineret şi sport, însuşit lunea trecută de plenul Senatului, valoarea tichetelor de sportiv a fost redusă de la 150 lei, cât era prevăzut de iniţiatori în proiectul de act normativ, la 50 lei.

Reducerea valorii tichetelor de la 150 de lei, cât era prevăzut iniţial în proiect, la 50 de lei nu este o veste  bună pentru antrenorii cluburilor tulcene, care sperau ca iniţiatorii să propună până la urmă acordarea unei sume mai mari pentru sportivii de performanţă.

„Eu mă aşteptam să se propună mărirea acestei sume. Nici 150 de lei nu erau suficienţi, iar cu 50 de lei chiar nu ştiu ce ar putea să facă copiii. Cred că se puteau face economii din alte părţi. Copiii care fac sport trebuie încurajaţi, deoarece ei au cheltuieli suplimentare. Cheltuielile pentru un sportiv sunt foarte mari şi oricum statul nu-i ajută prea mult. Trebuie să aibă o alimentaţie specifică. Sportul ar trebui să fie sprijinit, mai ales la nivelul copiilor şi juniorilor. Ca să economisim pe partea de medicină trebuie să investim în sport. Un leu investit în educaţia fizică reprezintă trei lei economisiţi în sănătate, s-au făcut studii în acest sens. Sperăm să nu se ia o decizie în detrimentul copiilor, ci dimpotrivă, să se mărească bursa pentru tinerii care fac sport. Eu credeam că se încearcă încurajarea sportului, nu descurajarea lui”, ne-a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Tulcea, Liviu Urlih.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.