Un proiect ce vizează reabilitarea a cinci kilometri de străzi din comuna Niculiţel va fi depus săptămâna viitoare pe Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”, de primarul Florin Sechila.

„Pentru Anghel Saligny vom depune proiectul de modernizare străzi în localitatea Niculiţel de 12,5 km. Investiţia cuprinde 12,5 km, însă, după cum bine ştim se vor aloca doar 4 milioane de lei şi din cei 12,5 km vom depune doar pentru 5 km ca să o şi putem finaliza, deoarece nu avem fonduri la bugetul local. Reabilitarea, modernizarea şi dotarea căminului cultural, investiţie finanţată prin PNDR şi buget local se află în execuţie şi are ca termen de finalizare luna martie a anului 2022″, ne-a declarat primarul Florin Sechila.

Edilul a amintit şi de reabilitarea corpului de clădire al Şcolii gimnaziale Nichifor Ludovic finanţată prin POR şi buget local, care se află în execuţie şi are ca termen de finalizare luna iulie 2022.

Un alt proiect aflat în desfăşurare la nivelul comunei este cel de reabilitare a celor şapte cişmele cu apă de izvor. Două dintre acestea au fost deja reabilitate total cu fonduri de la bugetul local.

„S-au finalizat lucrările de modernizare a cişmelei de la grădiniţă şi cea de la Biserica Sf. Atanasie din comună de care se ocupă o firmă din Niculiţel. Lucrările au fost făcute cu fonduri de la bugetul local şi am reuşit să ajungem la un preţ de 200 de milioane de lei vechi pe cişmea inclusiv materialele.  Acestea se aflau într-o stare jalnică, de cel puţin 20 de ani nu mai fuseseră reabilitate. Mai avem încă 5 cişmele pe care le vom moderniza”, a precizat primarul Florin Sechila.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.