Primăria Tulcea a scos din nou la licitaţie achiziţia de noi echipamente de joacă şi servicii de amenajare a unor locuri de joacă pentru copii.

Anunţul pentru organizarea licitaţiei a fost depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar suma pusă la bătaie se apropie de peste 1,4 milioane de lei. Administraţia locală precizează că noile echipamente vor înlocui aparatele învechite din 18 locuri de joacă din municipiu.

„Este aceeaşi licitaţie pe care am mai depus-o în acest an pentru 18 locuri de joacă. Au existat nişte majorări de preţuri şi din această cauză nu ne-am încadrat şi nu am mai avut niciun ofertant. S-a făcut o reevaluare, iar locurile de joacă sunt aceleaşi ca în prima licitaţie”, ne-a declarat vice-primarul municipiului, George Şinghi.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 1.448.000,00 lei fără TVA, iar ofertele se depun prin intermediul SEAP până la data de 15.11.2021, ora 15:00.

Locaţiile stabilite pentru modernizarea locurilor de joacă se află pe strada  Alunişului – Centrul de Transfuzii, cartier Lotizare – Parc Veolia, cartier E3 – Aleea Cristina, cartier C5 – Peco Babadag, strada  I.L. Caragiale – Aleea Cireşari, strada  Navaliştilor, strada  Viticulturii – ANL, complex Neptun,  strada Eternităţii – Bloc E2, strada Grădinarilor, strada Alunişului – Marinarul, cartier E3 – Farmacia Fedra, cartier E3 – Aleea Cicoarei, strada Progresului – Casa Armatei, strada  Rosmarin, Lac Ciuperca,  Parcul Personalităţilor  – zona Autogară şi strada Vărăriei.

Potrivit anunţului, majoritatea echipamentelor de joacă existente în prezent în zonele de agrement ale municipiului Tulcea au o vechime cuprinsă intre 25 -30 ani şi necesită întreţineri şi reparaţii frecvente.

„Achiziţia se realizează într-un concept de parc sensorial, dinamic, colorat şi inovativ, gândit pentru a facilita interacţiunea copiilor cu mediul înconjurător într-un mod plăcut şi relaxant. Necesitatea achiziţiei este dictată de nevoia şi oportunitatea creării unui proiect complex bazat pe naturaleţea formelor, segmentat pe grupe de vârstă, atractiv, oferind zone de joacă şi relaxare pentru copii, compartimentat în funcţie de vârstă”, se arată în anunţul Primăriei Tulcea.

Produsele care fac obiectul achiziţiei vor fi livrate şi am-plasate în 18 amplasamente din municipiu conţin: dale de cauciuc, tobogane (simple, cu turn şi pasarelă, cu turn şi hintă), complex tobogan (cu două turnuri, cu patru turnuri), hinte (triple, cu patru locuri), hinte bebe, aparate fitness pentru copii şi adulţi, figurine pe arc, balansoare, piese rotative (simple, cu băncuţe), conform specificaţiilor precizate în cadrul Caietului de sarcini.

Pe lângă furnizarea produselor, contractantul va asigura şi operaţiunile obligatorii cu titlu accesoriu livrării: instalare, punere în funcţiune, testare, instruire de utilizare.