Ministerul Apărării Naţionale a anunţat ieri că a ridicat din apropiere de satul Grindu, judeţul Tulcea, elemente care provin cel mai probabil de la o dronă utilizată de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina, din noaptea de miercuri spre joi.

Primarul din Grindu, Neculai Neagu,  ne-a spus că nu a văzut armata în zonă, iar sătenii nu sunt panicaţi, pro-blema principală rămânând drumul dezastruos de acces către localitate.

„Nu ştie nimeni nimic. Deocamdată sătenii au o stare bună de spirit, este doar sărăcie la Grindu. Ne aşteptăm la orice, dar nu sunt probleme deocamdată. În schimb, RO-alertul îi sperie pe cetăţeni. În rest, statul nu se interesează de noi, nici când nu am avut curent timp de o săptămână, nici când nu aveam semnal. Avem un drum de legătură cu lumea civilizată dezastruos. S-au întâmplat evenimente neplăcute pe el de mai multe ori”, ne-a declarat primarul Neculai Neagu.

La Grindu nu sunt construite adăposturi pentru protecţie civilă, dar oamenii se pot refugia în beciuri, spune primarul.

Conform MApN, aceasta este cea de-a cincea dronă ale cărei rămăşiţe au fost descoperite de la începutul lunii septembrie pe raza judeţului Tulcea, după cele identificate în comunele Ceatalchioi şi Nufăru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.