Primăria Tulcea vrea să cumpere o automăturătoare şi un utilaj 4 x 4 destinate atât activităţilor de curăţare a străzilor pe timp de vară, cât şi pentru deszăpezirea străzilor înguste în sezonul rece. În acest sens a fost lansată procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă, care are o valoare estimată a contractului de furnizare de 1.176.470,58 lei fără TVA. Ofertele se depun prin intermediul SEAP până la data de 20 decembrie, ora 15:00.

„Este vorba de două utilaje multifuncţionale modulare care urmează să fie folosite atât vara cât şi iarna. Unul va fi folosit vara ca şi măturătoare, iar iarna ca şi utilaj de deszăpezire de mici dimensiuni. Al doilea este un autovehicul 4 x 4 care va deservi Serviciile Publice pentru activităţile curente, iar iarna se montează modulul specific care cuprinde sărăriţă şi lamă. Ambele sunt dotate pentru iarnă cu sărăriţă şi lamă de 2 metri, de mici dimensiuni, pentru a interveni pe drumurile înguste din municipiu. Tulcea fiind un oraş cu străzi înguste, avem nevoie de aşa ceva. Noi ne dorim creşterea calităţii serviciilor prin eliminarea anumitor zone care în prezent se mătură manual”, ne-a declarat viceprimarul Dragoş Simion.

Măturătoare de mici dimensiuni nu există la acest moment în dotarea Serviciilor Publice.

„Sunt utilaje de strictă necesitate, iar acest lucru l-am constatat eu în urma activităţii de iarna trecută unde am întâmpinat foarte multe dificultăţi din cauza faptului că străzile sunt înguste şi nu au acces utilajele mari pe care le avem noi. Sper să putem beneficia de ele chiar de anul acesta. Sperăm ca anul viitor să putem achiziţiona alte două utilaje similare care să crească eficienţa, în total având nevoie de patru utilaje pentru a acţiona în toate cartierele”, a precizat Dragoş Simion.

Oficialul Primăriei Tulcea a precizat că noile achiziţii nu vor duce la disponibilizări în rândul angajaţilor de la Servicii Publice.

Licitaţia este structurată pe două  loturi, primul cuprinzând o automăturătoare medie cu structură modulară interschimbabilă cu posibilitatea demontării şasiu – suprastructură cu dotări suplimentare, lamă pentru zăpadă şi răspânditor material antiderapant, cu valoare estimată de 756.302,52 lei fără TVA.

Cel de al doilea lot prevede un autovehicul 4 x 4 multifuncţional dotat cu echipamente întreţinere carosabil pentru perioada iarnă – vară, cu valoare estimată de 420.168,06 lei fără TVA.