„Un proiect foarte important al Primăriei Tulcea prinde contur”

Primăria Tulcea a semnat ieri alături de Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) parteneriatul pentru realizarea proiectului „Proiectare SF, PT, DATC) pentru Drumuri de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanţa-Tulcea-Brăila”, ce va fi depus în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

Drumurile de centură vor conecta Drumul Expres cu Drumul European 87, între localităţile Mineri şi Tulcea, cu Tulcea pe str. Babadag, cu DJ 222 între Tulcea şi Agighiol şi 222C, între Tulcea şi Malcoci.

„Partenerii, Municipiul Tulcea şi CNAIR, vor pregăti studiile şi cererea de finanţare, iar cheltuielile vor fi rambursate de către AM POIM în baza documentelor justificative. Practic, începând de astăzi, un proiect foarte important al Primăriei Tulcea prinde contur şi anume realizarea unor drumuri de legătură, a unei noi centuri a oraşului care să descongestioneze traficul, să pună în valoare investiţiile şi să dezvolte pe termen mediu şi lung municipiul şi zonele aferente. Întreaga circulaţie în zona oraşului şi accesul dinspre Constanţa, Brăila sau Galaţi, se va face mult mai fluent. Mulţumesc echipei de proiecte a primăriei şi Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, pentru realizarea acestui parteneriat!”, a transmis, vineri, primarul Ştefan Ilie.

Parteneriatul are la bază hotărârea Consiliului Local Tulcea din luna octombrie şi hotărârea Consiliului de Administraţie al CNAIR din luna septembrie, privind instituirea unor măsuri, precum şi acordarea unui sprijin financiar pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027, destinat finanţării prin Programul operaţional Asistenţă tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020) şi Programul operaţional Infrastructură mare 2014-2020 (POIM).

Ministerul Transporturilor a comunicat încă din luna ianuarie faptul că se consideră oportună soli-citarea de realizare a unor drumuri de legătură la sectorul de drum expres Constanţa – Tulcea – Brăila, pentru dezvoltarea capacităţii de circulaţie în municipiul Tulcea, care este în acord cu cerinţele de conectivitate din cadrul Master Planului General de Transport.

Drumul „Dobrogea Expres” va face legătura între localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.