Anul acesta, Sorin Andrici a obţinut pentru a doua oară titlul de IronMan, el reuşind această performanţă şi în anul 2019. Triatlon IronMan a constat în parcurgerea a 3,86  km de înot, 180 km probă de ciclism, urmată de o cursă clasică de maraton de 42, 185 km.

„Curaj în cea mai pură formă, asta înseamnă IronMan”, spune Sorin Andrici.

În vârstă de 46 de ani, Sorin Andrici, subofiţer al IJJ, participă la competiţiile de atletism masters de şase ani şi a fost campion naţional de două ori. Cea mai mare distanţă parcursă în alergare a fost de 148 de kilometri, iar cea mai dificilă cursă a fost de triatlon, în timpul acesteia înotând 4 kilometri, pedalând pe bicicletă 180 de kilometri şi alergând 42 de kilometri. Ultamaratonistul aleargă în medie 300 de km pe lună.

Anul 2021 a fost unul plin de provocări pentru jandarmul Sorin Andrici, coordonator al echipei Spartanii, instructor de triatlon, legitimat la ACS Aqua Vita Delta Tulcea, dar şi la CSM Danubius, reuşind  un nou record personal, la Maratonul de 24 de ore, de la Mamaia.

„Primele competiţii au fost cele de pistă scurtă, în luna februarie, la Bucureşti Masters, unde am obţinut 5 medalii, dintre care 4 de argint şi una de bronz. În aprilie, împreună cu Spartanii Angelo, am alergat pentru copiii cu autism, la Galaţi, în cadrul unui concurs de 24 de ore. De asemenea, în lunile iulie-septembrie, am alergat la diverse maratoane şi semimaratoane, organizate în scopuri caritabile, cea mai mare provocare a verii şi cea mai interesantă  fiind concursul Iron Man, desfăşurat la Oradea”, ne-a spus Sorin Andrici.

Ieri, de Ziua Naţională a României, Sorin Andrici a alergat la Maraton 1 Decembrie, la Bucureşti, pentru susţinerea asociaţiei Autism Voice.

„Pentru anul viitor îmi propun să merg în Ungaria sau Italia, de exemplu, la concursuri de 48 de ore. Deocamdată, voi participa la un concurs de 5 zile, în care voi alerga 100 km pe zi, cu participare internaţională, ce va avea loc în Constanţa. Bineînţeles, voi continua să alerg în scopuri caritabile”, a mai spus sportivul.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA