Terenurile de sport din cadrul Arenei „Mircea cel Bătrân” şi Şcolii Gimnaziale ,,Elena Doamna” vor fi reabilitate anul viitor de Primăria Tulcea, administraţia locală intenţionând să aloce sumele necesare la bugetul local, a declarat în cadrul şedinţei de Consiliu Local, de săptămâna trecută, primarul Ştefan Ilie.

Declaraţia vine în contextul în care consilierul local USR Cristian Porneală a întrebat dacă terenurile stadioanelor din municipiu pot fi alocate celor care vor să practice activităţi sportive, chiar dacă nu aparţin unui club sportiv.

,,Copiii care şi-ar dori să facă sport şi nu au posibilităţi nu prea au unde să practice. Mă întreb dacă pe viitor la stadioanele din municipiu, terenul de fotbal nu se poate aloca câteva ore pe săptămână echipelor care nu sunt neapărat organizate?”, a spus consilierul USR, Cristian Porneală.

În continuare, primarul Ştefan Ilie a precizat că prin reabilitarea Arenei „Mircea cel Bătrân” şi terenul Şcolii Gimnaziale ,,Elena Doamna”, tulcenii vor avea posibilitatea să practice sport.

,,Avem un proiect pentru anul viitor pentru a încerca să promovăm în rândul şcolilor sportul. Pentru a fi un exemplu de bună practică şi pentru a le face şi pe celelalte şcoli să înţeleagă că este foarte bine dacă deschid porţile pentru sport, vom pune în bugetul pe anul viitor, sume pentru reabilitarea a două terenuri şcolare. Este vorba de Arena Mircea şi Şcoala Elena Doamna unde oamenii au fost deschişi. Noi propunem să fie transformate în terenuri de sport care să fie deschise tuturor, indiferent dacă sunt înscrişi sau nu într-un club sportiv. Dacă aceste terenuri vor reprezenta un exemplu frumos pentru celelalte şcoli probabil în anii următori vom avea mai multe cereri şi de la alte unităţi de învăţământ care vor dori investiţii din partea primăriei, având condiţia de a le ţine deschise”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.