„Nu cred că se vor sista serviciile în următoarele trei luni”

Actualizarea preţurilor serviciilor operatorului de salubritate JT Grup nu poate fi făcută mai devreme de anul viitor, spune Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID).

Recent, în cadrul unei şedinţe, managerul JT Grup Ionuţ Tudorache declara faptul că pentru a putea asigura în continuare serviciul ar fi nevoie de o actualizare a preţurilor sau de minim 5.000 de tone de motorină din rezervele naţionale, operatorul regional anunţând faptul că nu mai poate  face salubrizare decât pentru trei luni.

 „Actualizarea preţurilor trebuie făcută conform regulilor jocului, aşa cum a fost încheiat contractul. Această actualizare poată fi realizată undeva la sfârşitul anului. Actualizarea de preţuri înseamnă actualizarea de taxă care poate fi aprobată de fiecare UAT la sfârşit de an, pentru anul viitor. Degeaba actualizăm în momentul de faţă tarifele dacă nu poţi aproba taxa. Contractul de principiu, cu excepţia situaţiilor când preţurile sunt foarte mari şi sar mult peste nivelul de bază, se poate actualiza la sfârşit de an. Toate tarifele au fost aprobate prin Adunarea Generală şi au fost luate în calcul la momentul respectiv, aşa cum spune legea, să se acopere serviciile de bază şi cheltuielile de bază ale operatorului plecând de la oferta iniţială”, ne-a declarat preşedintele ADID, Ilie Petre.

Preşedintele ADID este de părere că serviciul va continua să funcţioneze şi după trei luni, iar în cazul în care se va sista se vor găsi soluţii la momentul respectiv.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.