Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, regulamentul pentru acordarea de premii elevilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care au obţinut rezultate deosebite la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, precum şi sportivilor care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile naţionale şi internaţionale.

Acordarea premiilor elevilor se face pe baza unor situaţii transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea.

Potrivit inspectorului şcolar general Viorica Pavel, elevii premiaţi pentru rezultatele de la Evaluarea Naţională au mers mai departe către Liceul Teoretic „Grigore Moisil” şi Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”.

,,Este o iniţiativă lăudabilă. Am luat legătura cu domnii directori ai şcolilor şi mi-au promis că anul viitor vom avea mult mai mulţi pe această listă. Elevii care sunt la Evaluare Naţională cu medii peste 9,50 acum sunt la Liceul Teoretic <<Grigore Moisil>> şi Colegiul Dobrogean <<Spiru Haret>> şi <<Gheorghe Banea>>. În legătură cu ceilalţi elevi absolvenţi ai ciclului liceal sunt la marele facultăţi ale României, respectiv Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca”, a precizat Viorica Pavel.

Primarul Ştefan Ilie a menţionat faptul că a iniţiat acest proiect pentru a promova şi încuraja excelenţa.

,,Am iniţiat acest proiect tocmai pentru a promova excelenţa, iar tulcenii să simtă că excelenţa este cea care trebuie promovată şi nu pomana şi nu altă formă care de multe ori nu încurajează cu nimic şi sunt mai multe electorale. Este firesc ca aceste premii pentru cei care obţin rezultate deosebite să îi încurajeze şi pe cei care vin din urmă. Aşteptăm şi rezultatele pe care ni le va oferi Direcţia Judeţeană de Sport pentru a premia şi pe cei care au obţinut rezultate bune şi foarte bune la competiţiile naţionale şi internaţionale. Nu este o măsură discriminatorie atunci când promovezi excelenţa şi o încurajezi”, a declarat Ştefan Ilie.

Pentru rezultatele deosebite la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, Primăria Tulcea va premia elevii care au obţinut medii între 9.50 şi 10, cu sume cuprinse de 500 lei şi 1.000 lei. Astfel, cei care au obţinut medii cuprinse între 9.50 şi 9,99 vor fi premiaţi cu suma de 500 de lei, iar cei care au obţinut media 10 cu suma de 1.000 lei.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.