Noi camere video, care pot detecta inclusiv numerele auto-vehiculelor care tranzitează oraşul, vor fi amplasate pe toată raza municipiului, după ce la sfârşitul lunii trecute Primăria Tulcea a atribuit contractul pentru furnizarea echipamentelor.

Câştigătoare a fost desemnată Silva Sistems SRL din Constanţa, care va încasa pentru serviciile sale 313.749 lei, fără TVA. Durata totală a contractului de furnizare produse echipamente sistem supraveghere video este de 4 luni. Termenul maxim de livrare/punere în funcţiune este de 3 luni.

Conform  documentaţiei de atribuire, monitorizarea sistemului de supraveghere video a traficului rutier pe raza municipiului Tulcea se face cu 53 camere la Dispeceratul Est şi 35 de camere la Dispeceratul Vest.

„Pe parcursul anului 2020 au fost mai multe defecţiuni soldate cu întreruperea monitorizării atât pe linie rutieră cât şi a climatului de ordine publică în zona Vest. Aceste defecţiuni au făcut imposibilă stocarea imaginilor”, se arată în document.

Zona de picnic de la Ciuperca, sub supraveghere

Chiar dacă accesul în zona de picnic amenajată la Ciuperca este supus unor reguli stricte, sunt destui tulceni, mai ales tineri, care nu dau doi bani pe acestea.

Zona de picnic a fost cuprinsă într-un  proiect de reamenajare a parcului şi lacului Ciuperca care a fost finalizat luna trecută. Finanţat din fonduri nerambursabile prin FLAG Delta Dunării, proiectul conţine 10 foişoare din lemn cu acoperiş de stuf, 5 ansambluri de grătar cu masă şi spălător, un modul loc de joacă şi un debarcader cu ambarcaţiuni de agrement.

Odată cu montarea camerelor, autorităţile speră să descurajeze actele de vandalism.

„Echipamentele de supraveghere video sunt necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de agrement şi recreere în parcul Ciuperca şi pentru a se evita distrugerea mobilierului şi spaţiile verzi din această locaţie, creşterea gradului de siguranţă, încredere şi confort a celor din cadrul instituţiilor, detecţia încercărilor de intruziune în zonele de securitate ale obiectivului şi alarmarea forţelor de intervenţie în timp util”, precizează Primăria Tulcea.

Cei care folosesc zona de picnic au mai multe obligaţii, printre care, să nu distrugă bunurile amenajate, să arunce deşeurile doar în locuri special amenajate şi selectiv, să aprindă focul doar în perimetrul zonei indicate, să lase locul curat şi să nu spele obiectele în apa lacului.

Cei care nu respectă regulile vor plăti o amendă cuprinsă între 100 şi 5000 de lei.