Reprezentanţii Primăriei Tulcea au avut o întâlnire cu operatorii de telefonie, internet şi televiziune din municipiu cu privire la coborârea cablurilor de pe stâlpi în subteran pe măsură ce se modernizează infrastructura rutieră. Deşi montarea supraterană a lor este interzisă prin lege din 2011, cablurile aeriene vechi nu au fost dezafectate. Soluţia pentru eliminarea completă a cablurilor este eliminarea stâlpilor de energie electrică şi montarea de stâlpi exclusiv pentru iluminat public.
Primul proiect care cuprinde astfel de lucrări conţine străzile Mahmudiei şi Eternităţii şi va debuta anul viitor, potrivit viceprimarului George Şinghi.
„Sunt patru operatori de telefonie, internet şi cablu care vor colabora la procesul de coborâre a cablurilor de pe stâlpi în subteran pe măsură ce se modernizează infrastructura rutieră din municipiu. Primul proiect care va începe anul viitor şi care include astfel de lucrări este pe străzile Mahmudiei şi Eternităţii, artere cuprinse în proiectul de achiziţionare a autobuzelor electrice. Acestea mai sunt incluse în DALI-ul din zona Vest, în proiectul de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi reţele edilitare, străzi, trasee auto, dar şi strada Corneliu Gavrilov. Costurile vor fi suportate de către operatori, dar este o oportunitate pentru aceştia faptul că vom începe şi noi cu săpăturile”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.
Viceprimarul a participat săptămâna trecută la o întâlnire cu operatorii de cablu, de distribuţie energie şi de iluminat public atunci când au avut loc discuţii despre modul de lucru pentru trecerea cablurilor aeriene în subteran, în cadrul următoarelor proiecte de reabilitare a străzilor din municipiu.
„Cablurile stradale sunt o imagine inestetică dar omniprezentă în peisajul oraşului. Deşi montarea supraterană a lor este interzisă prin lege din 2011, suntem captivi încă practicilor vechi; deşi în anii recenţi unii operatori au trecut la reţele subterane, cablurile aeriene vechi nu au fost dezafectate. Soluţia pentru eliminarea completă a acestora este eliminarea stâlpilor de energie electrică şi montarea de stâlpi exclusiv pentru iluminat public. Mă bucur că am găsit înţelegere din partea tuturor părţilor, vom colabora şi ne vom sincroniza proiectele, pentru ca la finalul reabilitării unei străzi să avem o imagine nouă, curată, modernă a municipiului. Orice proiect de succes trebuie să aibă faze de planificare şi proiectare foarte bine stabilite, pentru a avea rezultatele dorite!”, a transmis viceprimarul George Şinghi.