Foarte important pentru consumatorii casnici este să verifice contorul lună de lună şi să trimită indexul real de consum. Dacă nu fac asta, consumul poate fi estimat la mai mult de 330 de kWh pe lună, în funcţie de istoricul de consum al fiecăruia, şi atunci riscăm să nu mai primim nicio compensare.

Deci iarna aceasta, mai mult ca niciodată, este important să facem un minim efort de a citi contorul şi a trimite indexul exact.

„Încurajăm clienţii să efectueze autocitirea consumului de gaze naturale şi energie electrică. Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă, furnizorii de energie electrică/gaze naturale, au obligaţia să emită clienţilor finali, până la data de 30 iulie 2022, facturi de regularizare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, pe baza datelor de măsurare comunicate de către operatorii de distribuţie de energie electrică/gaze naturale. Facturile de regularizare emise clienţilor finali vor conţine şi recuperarea sumelor decontate necuvenit clienţilor care au depăşit limita de consum în perioada de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, precizează oficialii Engie România, într-o adresă transmisă la solicitarea  ziarului Delta.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.