La Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea au mai rămas doar 11 cereri pentru dispozitive medicale în aşteptare, după ce 1997 de dosare au fost aprobate. Cele mai multe solicitări înregistrate la CAS Tulcea în 2021 au fost pentru proteze stomii, iar valoarea  celor 896 de dispozitive s-a ridicat la suma de 681.717 de lei.

Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea se află în relaţie contractuală cu 58 de furnizori de dispozitive medicale, destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale.

„Mai avem un număr de 11 de cereri în aşteptare până la 31 decembrie, cu o valoare de 13.565 de lei. În jur de cinci cereri aparţin persoanelor care au nevoie de proteze auditive, o cerere pentru un dispozitiv de retenţie urinară, cinci pentru probleme locomotorii şi un dispozitiv pentru membrul superior. Din lipsa bugetului durează atât de mult. În momentul în care se aprobă o cerere pentru acordarea unui dispozitiv medical, se ataşează acele aprobări şi lista cu furnizorii, astfel încât asiguraţii noştri să poate să-şi aleagă furnizorul de la care vor dori să-şi achiziţioneze acest dispozitiv medical”, ne-a declarat preşedinta CAS Tulcea, Eugenia Vasile.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.