Filmul de promovare a oraşului Tulcea a fost lansat marţi seara, printr-o proiecţie în Piaţa Civică din municipiu. Filmul produs de Primăria Tulcea în parteneriat cu Art Focus International şi cu implicarea Asociaţiei Ivan Patzaichin îşi propune să promoveze diversitatea etnică şi multiculturalitatea specifică oraşului Tulcea.

La eveniment a fost prezent primarul Ştefan Ilie, alături de regizorul Petre Năstase, directorul de imagine Tiberiu Rotărescu, reprezentantul Clubului de echitaţie Real Racing, Ştefan Răileanu, şi managerul Ansamblului Baladele Deltei, Ştefan Coman.

Filmul de 3 minute şi jumătate este un cadou oferit tulcenilor de către o echipă de artişti, îndrăgostiţi de Tulcea şi de locuitorii săi.

„Regizorul Petre Năstase este cel care a avut frumoasa idee de a face un parteneriat cu Primăria municipiului Tulcea pentru a realiza pro bono, adică gratuit, un film despre valorile oraşului, pentru că noi trebuie să promovăm ceea ce avem. Suntem o localitate care vrea să crească, să se dezvolte şi să ajungă în vârful celorlalte oraşe ale ţării şi avem nevoie şi de oameni ca Petre Năstase. Alături de el, în timpul verii, au colaborat foarte mulţi tulceni care au pus bazele acestui film”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Echipa de producţie, alături de Primăria Tulcea, intenţionează promovarea filmului şi pe canalele de televiziune naţionale.

„Este vorba de cele patru elemente pe care le-am descoperit cu mare drag în această zonă, respectiv apă, pământ, aer şi foc. Ele adunate creează al cincilea element, care este armonia, iubirea. Filmul de peste 3 minute este unul bazat pe multiculturalism şi pe ideea că acest oraş are un potenţial uman uriaş. Celelalte filme ce fac parte din conceptul general au câte un minut şi jumătate. A fost o mare plăcere şi l-am făcut din dragoste pentru acest oraş, noi făcând parte din această comunitate deoarece firma Art Focus a deschis în municipiu un punct de lucru. Noi suntem o firmă de producţie cinematografică şi de evenimente şi împlinim 20 de ani anul acesta. Dorim să creăm aici şi un centru cultural al mediului privat. Filmul va fi postat pe canalele media din online şi sperăm să îl difuzăm şi pe canalele de televiziune naţionale, cu sprijinul Primăriei, pentru că merită. Acest concept poate deveni unul de ţară pentru toate marile oraşe ale României. Noi suntem îndrăgostiţi de acest oraş, eu vin de foarte mult timp aici şi am descoperit lucruri absolut surprinzătoare”, ne-a declarat regizorul Petre Năstase.

La realizarea filmului au participat şi copiii  de la Clubul de echitaţie Real Racing, condus de Ştefan Răileanu.

„Pentru mine a fost o experienţă extraordinară că am putut participa la filmarea acestui material alături de nişte profesionişti adevăraţi. Am văzut cum se fac filmările cu adevărat şi vreau să îi mulţumesc atât domnului primar că ne-a recomandat pentru a da culoare oraşului nostru, cât şi copiilor de la Clubul Hipic Real Racing care au participat toţi 45 alături de caii lor. Îi mulţumesc şi domnului regizor că a ales să ne scoată în evidenţă multiculturalitatea noastră şi să o trimită în lume şi am ajutat şi noi cu plugul nostru să arăm prin Europa şi, de ce nu, prin lume”, a transmis Ştefan Răileanu.

La rândul său, Tiberiu Rotărescu, director de imagine, şi-a exprimat admiraţia faţă de oraş şi oameni.

„Am venit în Tulcea să filmăm nişte locuri superbe. Am găsit o natură extraordinară şi nişte oameni foarte frumoşi. Această experienţă este una care ne va marca de acum încolo şi o vom dezvolta în mai multe proiecte”, a spus Tiberiu Rotărescu.

Materialul a fost filmat în vară de o echipă condusă de regizorul Petre Năstase. Filmul este realizat pro bono şi a beneficiat de sprijinul logistic şi participarea echipei Primăriei municipiului Tulcea.

În luna august, zeci de persoane au participat la castingul dedicat producţiei  filmului de promovare a oraşului Tulcea, aceştia fiind implicaţi în sesiuni de fotografie în pavilionul ce a fost instalat pe strada Unirii.

La realizarea filmului au mai participat membri ai minorităţilor etnice, Ştefan Răileanu, Asociaţia Ivan Patzichin Mila 23, Ansamblul „Baladele Deltei”, actorii Teatrului „Jean Bart”. De asemenea, au colaborat: Vard Tulcea, ICEM Tulcea, Coral Tulcea, CFR – Gara Tulcea Oraş.