În fiecare an, imediat după sărbători, mii de tulceni aruncă brazii care de Crăciun au fost împodobiţi în casele lor.  Primăria Tulcea a anunţat procedura prin care brazii naturali sunt colectaţi. O parte dintre tulceni vor fi nevoiţi să ducă brazii la ghenele de gunoi, iar alţii îi pot scoate în faţa curţii.

Angajaţii Servicii Publice, operatorul de salubritate din municipiu, intensifică în această perioadă cursele pentru ridicarea brazilor naturali de la punctele de colectare ale asociaţiilor de locatari. Brazii pot  fi puşi lângă tomberoanele de gunoi, de unde vor fi preluaţi de echipele companiei, miercuri şi vineri.

„Acest tip de colectare facilitează reciclarea brazilor. În plus, evităm depozitarea necontrolată a brazilor pe lângă tomberoane, pe alei şi trotuare, fapt ce ar crea disconfort şi un aspect neplăcut”, transmite Primăria Tulcea.

Cei care locuiesc la casă pot lăsa bradul lângă poartă, acolo de unde va fi ridicat de Servicii Publice.

„Din experienţa anilor trecuţi am observat că cei care locuiesc la casă folosesc bradul la diverse treburi prin curte. Cei care doresc să îl arunce îl pot lăsa în faţa porţii. La asociaţii,  de duminică am început strângerea brazilor, în funcţie de cum sunt aruncaţi. Rugămintea noastră este să nu fie blocată calea de acces către pubele, iar cetăţeanul să nu mai poată arunca gunoiul. Noi îi ridicăm de fiecare dată când este nevoie”, ne-a declarat directorul Servicii Publice, Valeriu Holoştencu.