Pugilista Amalia Niţă, legitimată la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Tulcea, a fost de-semnată sportiva anului 2021, la categoria sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului Tulcean.

În vârstă de 15 ani, sportiva antrenată de Ştefan Simion este elevă la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari.

Născută în comuna Lumina, judeţul Constanţa, Amalia Maria Niţă a început antrenamentele la vârsta de 12 ani, la Clubul Sportiv Medgidia, a început să colaboreze cu clubul sportiv tulcean în urmă cu patru ani, iar din 2020 s-a legitimat la acesta în mod oficial.

Campioană europeană la categoria de 63 de kilograme, Amalia şi-a stabilit deja obiectivele: să câştige titlul de campioană mondială la tineret şi să participe la Olimpiada din anul 2024.

„M-am apucat de box, datorită fratelui meu. Am început cu kickboxingul, după ceva timp practicam şi kickbox-ul şi boxul în acelaşi timp, dar mi-am dat seama că m-am îndrăgostit de box şi, pentru o performanţă mai ridicată, am renunţat la kickboxing.  Am făcut box câteva luni, mi-am luat un picior în ficat şi de-atunci nu am mai fost învinsă la niciun meci. Când pun echipamentul de ring, mă simt excelent”, ne-a spus Amalia Niţă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.