Studentă în primul an la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Mădălina Manole este în prezent legitimată la Farul Constanţa. Anul trecut însă, sportiva a reprezentat Clubul Sportiv Şcolar Turcoaia (CSS) atunci când obţinut titlul de campioană naţională la aruncarea greutăţii cu o performanţă de 12,92 metri.

Succesul i-a fost recunoscut la sfârşitul anului trecut, când Mădălina a fost premiată pentru rezultatele obţinute în 2021, în cadrul Galei Sportului Tulcean. Pasiunea pentru atletism a început într-o pauză şcolară, când Mădălina a asistat la antrenamentele colegilor de la clasele mai mari.

„Eram în clasa a VII-a când am văzut antrenamentele celor mari într-o pauză, iar când fostul meu antrenor, Gheorghe Ciulei, m-a invitat să asist la antrenamente, eu am intrat direct la probe şi am decis că asta vreau să fac”, povesteşte sportiva.

Antrenamentele sunt grele, dar atleta declară despre sine că este puternică, ambiţioasă şi perseverentă, şi că acordă foarte mult timp sportului.

„Zilnic fac pregătire fizică generală, care constă în alergare, sărituri, exerciţii de forţă în sală, de tehnică specifică probei. Sunt ambiţioasă, puternică şi îmi place să perseverez. Cred că singurul meu defect este lipsa de răbdare, mă grăbesc în orice fac. Timpul între facultate şi antrenamente mi-l gestionez destul de bine, iar câteodată reuşesc să ies la plimbare prin oraş, prin magazine, să mă relaxez”, a po-vestit Mădălina.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.