Niculina şi Dumitru Cireş şi-au serbat ieri aniversarea a 68 de ani de căsnicie. Ambii au 86 de ani, s-au născut în judeţul Botoşani, iar la bătrâneţe, la îndemnul copiilor, au venit să locuiască la Tulcea, aici unde se bucură de cei 9 nepoţi şi 10 strănepoţi.

Doi tineri care s-au iubit mult, doi maturi care au trecut prin multe încercări. După cum spune doamna Niculina Cireş, secretul unei căsnicii de durată este răbdarea.

Cei doi s-au cunoscut la şcoală în satul Drislea, comuna Truşeşti din judeţul Botoşani, au lucrat la combinatul de Galaţi, iar după ce s-au ocupat de gospodărie în judeţul Alba, a venit momentul când Tulcea le-a devenit casă.

Niculina şi Dumitru  Cireş au patru copii pe nume Victor, Radu, Samuel şi Tibi.

„Noi am fost colegi de şcoală în satul Drislea, comuna Truşeşti din judeţul Botoşani. Mai demult altfel erau vremurile, te căsătoreau bunicii şi părinţii şi trebuia să asculţi de ei. Ne-am căsătorit la vârsta de 18 ani, iar la 19 ani am avut primul băiat din cei patru. Când primul copil a împlinit un an şi două luni, soţul meu a plecat în armată şi a fost destul de greu ca să mă descurc, dar am reuşit. Înainte nu erau alocaţii, nu aveam bani pentru lemne, dar totul a trecut şi am ajuns la vârsta de 86 de ani, mergem spre 87, atât cât o mai rândui Dumnezeu”, ne-a spus Niculina Cireş.

Viaţa le-a purtat paşii prin mai multe colţuri ale ţării.

„Până la 37 de ani am locuit în Drislea, unde am făcut casă şi ce ne-a trebuit. Apoi a venit un cumnat de-al nostru şi ne-a spus că sunt locuri de muncă la Galaţi, ceea ce ne-a încântat şi ne-am dus acolo. Prima dat am stat în chirie, apoi ni s-a dat apartament şi aşa s-a derulat viaţa, până când un băiat de al meu, care este în Germania, a cumpărat o casă în judeţul Alba, unde am stat 20 de ani. Când am împlinit 81 de ani nu am mai putut să locuim acolo şi să facem faţă muncii din gospodărie şi grădină. Am venit la Tulcea, aici unde stă cel mai mare băiat al meu, în vârstă de 67 de ani. Am venit aici unde ne ajută copiii şi nepoţii. Avem 9 nepoţi şi 10 strănepoţi”, a povestit Niculina Cireş.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.