Nicolae Radu Sicinschi, noul manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Tulcea, a început demersurile pentru realizarea unui centru de testare COVID-19 în sediul SAJ, după modelul celui realizat de instituţia similară din Constanţa.

„Am luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică şi vrem cât de curând să facem un centru de testare la Ambulanţă cu personalul nostru şi testele gratuite primite de la direcţie. În felul acesta degrevăm o mulţime de echipaje care fac testare şi le putem folosi la urgenţe. Vor fi teste rapide, dar putem face şi PCR, căci metodologia spune că PCR-ul se face la cei care sunt vaccinaţi. Marele avantaj la centrele de evaluare, şi oamenii încă nu au înţeles lucrul acesta, este că le pot oferi şi medicamente antivirale, ceea ce noi şi medicii de familie nu putem face, pentru că sunt venite prin Ministerul Sănătăţii şi în cantitate destul de mică. Oamenii vor putea veni, sta la rând, cu un program bine stabilit”, ne-a declarat directorul interimar al SAJ, dr. Nicolae Sicinschi.

De altfel, numărul persoanelor care apelează Serviciul de Ambulanţă pentru a face teste COVID-19 a scăzut cu aproximativ 40%, după ce aproape toţi medicii tulceni au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a testa pacienţii.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.