Bugetul de anul acesta al municipiului nu permite acordarea de noi gratuităţi pe transportul public din oraş pentru noi categorii de beneficiari.

Propunerea venită din partea Consiliului Judeţean al Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice (CJPPV) Tulcea privind  mărirea plafonului de acordare a abonamentelor de mobilitate urbană pentru pensionari, dar şi cea a executivului primăriei ca persoanele active cu venituri de până la 2.500 de lei să beneficieze de transport gratuit reprezintă un efort bugetar ce nu poate fi susţinut anul acesta.

Prezent ieri la şedinţa Consiliului Local, Ovidiu Dumitrescu, preşedintele CJPPV, a reiterat faptul că pensionarii tulceni, în majoritate, reprezintă o categorie vulnerabilă şi are nevoie de susţinere din partea Primăriei Tulcea.

„Noi am luat de la statistică şi finanţe şi câţi cetăţeni activi care nu sunt pensionari au aceleaşi sume de bani şi ne-am dat seama că impactul este foarte mare. Nu putem acorda pensionarilor, iar cei care au tot 2.500 de lei, sunt activi, au doi copii şi plătesc diverse taxe să nu primească. Am făcut impactul bugetar şi a ieşit unul foarte mare. Călătoria în municipiu este de 2 lei, subvenţionată pentru toată lumea. Preţul transportului public de la noi este unul dintre cele mai mici din România”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

În ceea ce priveşte acordarea unor stimulente financiare cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, consilierul PSD Cezar Marin a anunţat faptul că a fost  depus un proiect privind regulamentul şi modalitatea de acordare a diplomelor şi sumelor de bani, care urmează să fie dezbătut.

În acest context, primarul Ştefan Ilie a declarat că a propus Consiliului Judeţean să iniţieze o hotărâre pentru ca tuturor pensionarilor din judeţul Tulcea să li se acorde beneficii similare.

Ieri în cadrul unei şedinţe extraordinare consilierii locali au votat în unanimitate proiectul privind bugetul municipiului pe anul 2022, dar şi bugetele societăţilor din subordine.

Primăria Tulcea are un buget pe anul 2022 de circa 300 milioane de lei, din care un buget  pentru investiţii de aproximativ 135 milioane de lei.

Proiectul de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea pe anul în curs are o valoare totală de 300.513.000 lei, adică aproximativ 60 milioane de euro, din care suma de  135.798.000, respectiv 45,19% din buget, este alocată investiţiilor şi diferenţa de 164.715.000 lei, respectiv 54,81% din buget, fiind alocată cheltuielilor operaţionale de funcţionare, reabilitare străzi, întreţinere şi modernizare zone verzi.