Folosirea raţională a căldurii şi reducerea iluminatului pe timpul nopţii, sunt câteva dintre măsurile pe care Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea le ia în calcul pentru a diminua cheltuielile legate de căldură şi energie electrică.

În contextul scumpirii acestor utilităţi CJ Tulcea prin Direcţia economică va analiza săptămâna aceasta măsurile necesare.

„Printre măsurile posibile se numără folosirea raţională a căldurii pe perioada weekendului. Nu se lucrează în instituţie, deşi mai sunt unii colegi care vin la lucru în zilele lor libere, dar se va reduce temperatura din instituţie în weekend. Folosirea judicioasă a iluminatului pe timpul nopţii, aşa încât vor fi iluminate doar spaţiile strict necesare. Mare lucru nu poţi să faci. În ceea ce priveşte căldura, noi încă suntem sub contract cu Energoterm, unde preţurile sunt accesibile comparativ cu contractele cu noii furnizori”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Încă de luna trecută, instituţii din subordinea CJ Tulcea le-au solicitat angajaţilor ca la locul de muncă să nu mai folosească alte surse de încălzire decât cele ale instituţiei, astfel încât să se reducă cheltuielile legate de căldură şi energie electrică, în contextul încheierii unor noi contracte cu furnizorii de utilităţi.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale a decis în luna ianuarie restrângerea activităţilor, iar la  Teatrul „Jean Bart” se face economie la utilităţi, funcţionând pe cota de avarie, după ce preţul energiei a explodat.