Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea (DAPS) a trimis marţi în Loscinovca, în Ucraina, un TIR cu produse de prim ajutor medical, produse pentru copii sugari şi medicamente, după ce primarul municipiului a fost contactat de un voluntar din zona Orlovka care a solicitat ajutorul. Produsele trimise provin din donaţiile cetăţenilor.

„În această dimineaţă, un sat aflat în apropiere de Ismail, Loscinovca (Loshchynivka), a fost atacat cu rachete. Nu după mult timp, primarul municipiului Tulcea a fost contactat de un voluntar din zona Orlovka, un curajos ucrainean de etnie română, care a solicitat un ajutor constând în produse de prim ajutor medical, produse pentru copii sugari şi medicamente”, a informat Primăria Tulcea, marţi seară.

În continuare, Primăria Tulcea ţine permanent legătura cu autorităţile şi voluntarii de peste graniţă.

„Este foarte important ca donaţiile să constea în produse de care este cu adevărat nevoie. Într-o situaţie umanitară, apar mulţi actori care doresc să ajute, însă întotdeauna trebuie să existe o coordonare a efortului umanitar colectiv. Avem personal specializat, traducători, voluntari, care ţin permanent legătura cu prietenii de peste graniţă. Se comunică permanent şi sunt primite solicitări cu cele mai necesare produse. Momentan, cele mai necesare sunt donaţiile constând în pături, medicamente, alimente neperisabile, lapte praf, produse de igienă, produse de prim ajutor medical”, spun reprezentanţii Primăriei.

Începând de marţi, echipele DAPS asigură permanenţa la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, în ture de câte şase ore.

De asemenea, angajaţii Primăriei asigură permanenţa la Punctul de Informare, zilnic, între orele 8.00-20.00. Pe timpul nopţii, permanenţa este asigurată de Direcţia de Poliţie Locală Tulcea.