Consilierii locali au adoptat o hotărâre privind finanţarea, de către municipiul Tulcea, a unor cheltuieli de personal pentru a stimula atragerea medicilor pediatri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Începând de la 1 martie, prin parteneriat, Primăria va transfera către Spital resurse financiare pentru salariile a cinci medici pediatri, numărul minimum prin care Secţia de Pediatrie poate funcţiona corect.

După cum declara primarul Ştefan Ilie, este vorba de atribuirea sumei de 25.500 lei lunar pentru finanţarea cheltuielilor de personal şi atragerea a cel puţin cinci medici pediatri la Tulcea.

„Am discutat de foarte multe ori cu managerul Spitalului şi conducerea Consiliului Judeţean despre cum ar putea Primăria să ajute spitalul în aşa fel încât să respectăm legislaţia în vigoare şi să contribuim la creşterea actului medical. Noi am pus la dispoziţia CJ două apartamente şi o garsonieră, dar nu doar locuinţa îl face pe specialist să vină. Propunem ca această sociere să fie pe minim 5 ani şi să acordăm lunar în baza cererilor pe care le vor face reprezentanţii SJU Tulcea, până la maximum cinci medici, echivalentul a două salarii brute, urmând ca CJ să le acorde ca stimulent financiar. Dacă vom avea succes putem discuta şi de alte secţii de medicale. Dacă nu va avea succes în Consiliul local putem suplini acest efort financiar pentru că este o problemă care nu este pe termen lung. Eu sunt convins că în 5 ani medicii specialişti îşi vor clădi restul vieţii în Tulcea”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul a transmis mulţumiri Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Consiliului Judeţean Tulcea, dar şi consilierilor locali pentru cooperare.

„În orice localitate, calitatea vieţii depinde de accesul la servicii esenţiale de pediatrie. La Tulcea este foarte complicat să îţi creşti copiii fără să ai acces permanent la un medic pediatru. Mulţumesc Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Consiliului Judeţean Tulcea pentru deschidere şi cooperare şi, în mod deosebit, consilierilor locali ai oraşului, cei care au înţeles că banii primăriei trebuie să fie direcţionaţi în beneficiul comunităţii, pentru creşterea calităţii vieţii şi pentru performanţa întregii colectivităţi, nu sub formă de alocări discreţionare, şi că eu voi promova până la final acest principiu!”, a transmis Ştefan Ilie.

Consilierul local PNL, Octavian Motoc şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că la concursurile de rezidenţiat organizate în ultimul an în regiunea noastră, judeţul Tulcea a fost singurul care nu a solicitat posturi pentru medici rezidenţi.

„Am urmărit concursurile de rezidenţiat din ultimul an şi am constatat că în regiunea noastră de dezvoltare Tulcea este singurul judeţ care nu a solicitat posturi pentru medici rezidenţi. Este foarte important ca aceşti medici să fie crescuţi aici, să facă aici rezidenţiatul pentru a ajunge, ca oameni, să fie legaţi de judeţ. Pe de o parte spunem că avem nevoie de ei, iar pe de altă parte nu îi chemăm aici de la vârsta rezidenţiatului”, a precizat Octavian Motoc.

În acest context, primarul Ştefan Ilie a spus faptul că îl va invita pe managerul SJU Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, să clarifice situaţia.