Realizarea unui canal olimpic de caiac-canoe la Tulcea rămâne o prioritate pentru autorităţile judeţene şi cele locale. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Horia Teodorescu, a amintit, în cadrul unei conferinţe de presă, cât de mult îşi dorea Ivan Patzaichin un canal olimpic pentru canotaj la marginea municipiului.

„La acea vreme s-au făcut demersuri la nivelul Guvernului privind localizarea terenului şi transferul de la ADS. Nu am reuşit acest lucru pentru că terenul este sub o formă de concesiune chiar şi în ziua de astăzi. Pentru gândirea proiectului ştiu că Ivan a făcut un drum la Budapesta. Trebuie să continuăm aceste demersuri să vedem care este forma, mai ales că ADS, în momentul de faţă, are o altă disponibilitate”, a declarat preşedintele Teodorescu.

Primarul municipiului Ştefan Ilie a opinat că pentru realizarea proiectului este nevoie de o lege specială.

„Fiind o lucrare foarte complexă, este nevoie de o lege specială şi cred că prin cele trei autorităţi implicate, alături de Comitetul Olimpic şi de o pleiadă de români din diferite categorii care-şi doresc realizarea acestui obiectiv, putem iniţia un act normativ care să fie aprobat de Guvern sau în Parlament care să consacre realizarea ca obiectiv strategic a acestui canal olimpic şi care, ulterior, va obţine finanţare prin programele europene”, a spus primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, într-o intervenţie online.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.