Consiliul de Administraţie al Aeroportului Delta Dunării va fi convocat în prima parte a lunii martie pentru a pune bazele noului plan de afaceri al instituţiei pe anul 2022.

În acest context, un proiect de hotărâre privind ajutorul de stat în cuantum de 2.873 mii lei pentru acoperirea deficitului de finanţare a cheltuielilor de exploatare, subvenţia de la bugetul local pentru finanţarea activităţilor neeconomice aeronautice în cuantum de 1.070 mii lei şi finanţarea unor investiţii cu 857 mii lei a fost respins de consilierii judeţeni în cadrul şedinţei de vineri.

Proiectul prevedea şi un buget de venituri şi cheltuieli al Aeroportului cu venituri de 17.498 mii lei şi cheltuieli de 17.498 mii lei.

„Consiliul Judeţean, în calitate de furnizor stabileşte valoarea acestui ajutor în baza unui plan de afaceri privind activitatea aeroportului. În expunerea de motive prezentată de către executiv se fac referire la un plan de afaceri din 16.10.2020. Eu aş vrea să avem foarte urgent un plan de afaceri cu aeroportul nostru, chiar să provocăm o şedinţă extraordinară pentru un plan de afaceri real în 2022. Trebuie să vedem exact ce îşi propune conducerea consiliului de administraţie, ce îşi propune conducerea executivă a aeroportului, având în vedere că este nouă şi după care să stabilim valoarea ajutorului”, a declarat consilierul judeţean PNL, Nicolae Chichi.

În continuare, directorul Aeroportului Delta Dunării, Stoian Vâlcu, a spus că va convoca Consiliul de Administraţie pentru întocmirea planului de afaceri.

„În acest plan de afaceri s-au prevăzut anumite cheltuieli pe perioada 2020-2023 până în anul în care aeroportul, conform legislaţiei în vigoare, mai poate primi ajutor de stat în 2023. În baza acestui plan s-au cerut în buget sumele de funcţionare şi dezvoltare. În bugetul prezentat, sumele prevăzute sunt cele pe care CJ ni le-a alocat şi am încercat să ne încadrăm. La partea de funcţionare sunt prevăzute cheltuieli non-economice în sumă de 1.070 mii lei, iar diferenţa până la 3.900 mii lei sunt cheltuieli economice. Noul Consiliu de Administraţie în care am avut şedinţă are în vedere întocmirea unui plan de afaceri pentru anul 2022, atât pe partea de funcţionare cât şi pe partea de dezvoltare. O să convoc Consiliul de Administraţie în luna martie şi vom întocmi planul de afaceri după care vom veni cu el în Consiliul Judeţean pentru aprobare. Proiecţia pentru planul de afaceri pentru anul acesta este strâns legată de buget”, a precizat directorul Stoian Vâlcu.

Preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a spus că doreşte să vadă dacă noul plan cuprinde „ţinte clare pe parcursul acestui an”.

„Să convocaţi Consiliul de Administraţie în prima parte a lunii martie. După şedinţa Consiliului de Administraţie, vreau să avem câţiva invitaţi din cadrul consilierilor noştri să vedem la cald atunci când se emite concepţia pe ceea ce va însemna activitate în acest an, care este nivelul de angajare, pentru că gradul de suportabilitate poate dumneavoastră îl simţiţi, sau nu, dar noi îl simţim pe deplin. Vreau să văd dacă se au ţinte clare pe parcursul acestui an, astfel încât să existe ceea ce ne dorim cu toţii, mişcare pe Aeroportul din Tulcea. Să sperăm că nu i se schimbă destinaţia, iar lucrurile să se liniştească”, a subliniat preşedintele Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.