Primăria Tulcea va depune noi cereri de finanţare pentru lucrări de eficientizare energetică a blocurilor din municipiu pe actualul exerciţiu financiar al Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Printre acestea se află blocuri de pe strada Isaccei, Babadag şi cartierul Dallas, potrivit primarului Ştefan Ilie.

Edilul şi-a exprimat speranţa că în următorii 6-7 ani aceste străzi vor avea blocuri nou reabilitate.

„Se vor deschide linii de finanţare pe programele operaţionale în acest exerciţiu financiar şi avem pregătite şi alte cereri de finanţare pentru alte blocuri de pe Isaccei, Babadag, Dallas, sau din alte zone unde asociaţiile au venit şi au depus cereri. Lumea se întreabă care este ordinea. Ordinea este în funcţie de cum s-a mişcat asociaţia. Noi am făcut întâlniri cu toate asociaţiile şi eu cred că le-am convins pe marea lor majoritate. De asemenea, am fost la unele scări de bloc şi am vorbit cu cetăţenii. Sper să îşi dea seama că este o oportunitate foarte mare în a se reabilita un bloc, deoarece acesta înseamnă întregul complex în care se află apartamentul cetăţeanului, iar valoarea apartamentului este dată de modul în care arată blocul. Sper ca în următorii 6-7 ani după ce se va finaliza cu blocurile de pe faleză şi străzile Babadag şi Isaccei vor avea blocuri nou reabilitate”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Administraţia locală face în această perioadă recepţia blocurilor de pe strada Gării, urmând să intre în execuţie alte imobile, dar şi blocul TAVS.

„În această perioadă ţinem licitaţii, facem expertize tehnice pentru blocurile din municipiul Tulcea. Zilele acestea s-au făcut expertizele tehnice pentru blocurile de pe strada Isaccei. Facem recepţia unor blocuri de pe strada Gării pe care le-am finalizat şi vor intra altele în execuţie pentru reabilitare, plus blocul TAVS. De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare rezultatele finale de la proiectele pe care le-am depus pe PNRR pentru că şi acolo avem foarte multe blocuri în cazul cărora aşteptăm anunţul oficial pentru semnarea contractelor”, a precizat Ştefan Ilie.

Primăria  Tulcea va reabilita peste 30 de blocuri de pe străzile Isaccei, Babadag, Gării sau Victoriei şi are în pregătire alte imobile din diferite zone ale oraşului, în ordinea implicării locatarilor.

Primăria Tulcea beneficiază de peste 1,2 milioane de lei pentru proiectul de eficientizare energetică a blocului TAVS de pe strada Potcovari nr. 1.

Reabilitarea va aduce apartamentelor plus valoare financiară, siguranţă şi confort prin reparaţii ale subsolului, ale instalaţiilor, conductelor, faţadelor, scărilor, tavanelor, rosturilor, acoperişului, înlocuiri ale liftului, izolarea termică a pereţilor, înlocuirea sau reparaţia tâmplăriilor existente, a spaţiilor comune şi refacerea teraselor.

Pentru blocurile aflate acum în reparaţii, proprietarii participă cu 25% şi vor plăti în rate, aproximativ 53 lei pe lună pentru o garsonieră şi circa 100 de lei pe lună pentru un apartament cu două camere, timp de 10 ani.