În circa două luni de zile vor începe lucrările de montare a unor plăcuţe stradale noi, după ce joi primarul Ştefan Ilie a semnat contractul de furnizare cu o companie din Suceava. Este vorba de 3.556 bucăţi de indicatoare stradale, 14.118 numere de imobile, 1.294 indicatoare de adresă bloc şi 186 de indicatoare adresă asociaţie de proprietari, preţul contractului fiind de 488.106,40 lei, plus TVA.

„La fel ca în cazul infrastructurii rutiere, nici în privinţa indicatoarelor stradale, timp de zeci de ani, nu s-a făcut mai nimic. Doar nişte colantări sporadice, mici cârpeli, acolo unde indicatoarele ruginiseră complet. Eu nu sunt adeptul cârpelilor. Poţi să cârpeşti o stradă, să torni un covor asfaltic <<de mântuială>>, dar în scurt timp vei fi nevoit să intervii din nou, odată cu alte lucrări de reparaţii la infrastructura de apă, canalizare etc. Adică, alte cârpeli. De aceea, cu riscul de a pierde popularitate, am optat pentru un proiect serios de reabilitare a infrastructurii rutiere. Orice proiect de acest tip necesită timp pentru depăşirea unor etape birocratice obligatorii, găsirea surselor de finanţare, studii, proiectare, proceduri de achiziţii. Am trecut de aceste etape, iar începând din această primăvară, vom putea începe efectiv lucrările”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Design-ul final al plăcuţelor va fi stabilit în decursul săptămânii viitoare.

„Totuşi, într-o perioadă mai scurtă de timp, putem rezolva alte probleme, aşa cum este cazul indicatoarelor stradale, esenţiale oricărui oraş ce se vrea civilizat. Dorim un sistem de semnalizare coerent şi eficient, care, nu în ultimul rând, va conferi oraşului un aspect mai îngrijit. Este o investiţie necesară municipiului nostru, care include absolut toate plăcuţele pentru străzi, pentru toate scările blocurilor şi asociaţiile de proprietari, precum şi numerele pentru imobile. Design-ul final al plăcuţelor va fi stabilit în decursul săptămânii viitoare”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Potrivit specificaţiilor tehnice ale proiectului, indicatoarele stradale, indicatoarele pentru scările blocurilor, asociaţiilor de proprietari şi numerele de imobil trebuie să fie cu prindere în 4 puncte, confecţionate din tablă de aluminiu de 2 mm vopsită cu pulbere verde în câmp electrostatic. Fondul se realizează cu folie autocolantă nereflectorizantă de culoare albastră şi înscrisurile (denumire strada, număr de imobil) cu folie autocolantă nereflectorizantă de culoarea albă.

Perioada de garanţie minimă acordată produselor este de minim 7 ani.

Procedura de achiziţia a fost lansată în luna decembrie, iar firma desemnată câştigătoare este S.C. Loial Impex, o companie românească, înfiinţată în 1993 la Suceava, cu experienţă în domeniu, acumulată în lucrările realizate în ţară şi străinătate.