Un buget de 75.000 de lei este alocat anul acesta pentru reabilitarea Pieţei Sfântu Gheorghe din municipiu. Deja a fost finalizată reparaţia capitală la copertina din partea estică, după sărbătorile pascale urmând ca societatea Agropieţe să achiziţioneze un tunel de protecţie a zonei de aprovizionare a halei cu carne.

„Pentru reparaţiile din Piaţa Sfântu Gheorghe am avut prevăzuţi 25.000 lei şi a fost deja finalizată reparaţia capitală la copertină. Structura metalică nu mai era corespunzătoare normelor de siguranţă, iar acel policarbonat a fost schimbat în totalitate. Pot spune că una din priorităţile care necesitau investiţii a fost dusă la bun sfârşit”, ne-a declarat Rodica Pascale, director Agropieţe S.A. Tulcea.

Pentru achiziţionarea tunelului de protecţie din aceeaşi piaţă, societatea din subordinea Primăriei Tulcea are un buget de 50.000 de lei.

„După sărbătorile pascale vom prezenta câteva variante Direcţiei Sanitar-Veterinare, cu care suntem într-o bună colaborare, pentru găsirea celei mai bune soluţii în ceea ce priveşte amenajarea zonei de aprovizionare cu carcase la hala de carne. Avem mai multe variante pe care le luăm în calcul, este foarte costisitor un astfel de tunel”, a precizat Rodica Pascale.

Societatea Agropieţe are anul acesta prevăzut un buget de 3.389.520 lei, iar programul de investiţii prevede o alocare de 1.112.000 lei. Grosul banilor din suma alocată investiţiilor societăţii Agropieţe S.A. se va duce către construirea unei pieţe noi, în cartierul E3, zona Pompieri, unde anul acesta vor fi demarate lucrări de realizare a studiului de fezabilitate şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI).