Primăria municipiului Tulcea va scoate la licitaţie luna aceasta documentaţia necesară achiziţiei a 20 de autobuze electrice şi 20 de staţii de încărcare pentru vehicule, acesta fiind al doilea proiect derulat de autoritatea locală pentru modernizarea parcului auto al societăţii Transport Public SA.

Luna aceasta caietul de sarcini şi documentaţia necesară achiziţiei celor 20 de autobuze şi a a staţiilor de încărcare vor fi publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

„Achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări pentru celelalte componente ale proiectului este în fază de evaluare, procedură care se va finaliza luna aceasta. Pentru lucrările de infrastructură urmează să anunţăm oferta câştigătoare. Luni a fost ultima zi de depunere a clarificărilor de către ofertanţi, iar acum se face ultima evaluare. La achiziţia celor 20 autobuze, avem o corecţie de la ANAP la caietul de sarcini, vom remedia si se vor putea depune ofertele. A fost un control al ANAP, care la proiecte cu valori mai mari iau prin sondaj şi solicită clarificări şi dau recomandări. Luna aceasta vom scoate la licitaţie achiziţia autobuzelor”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Printre lucrările care sunt prevăzute în acelaşi proiect se află reabilitarea a patru străzi importante din oraş, străzile Isaccei, Eternităţii, Mahmudiei şi Babadag, şi înfiinţarea de staţii de călători şi a unui depou.

Valoarea totală a acestui proiect a fost estimată la 98.217.383,15 lei.

Un alt proiect destinat modernizării parcului auto al societăţii Transport Public SA vizează achiziţia a 10 autobuze electrice, a trei staţii de încărcare rapidă şi a 10 staţii de încărcare lentă, iar în cazul acestuia Primăria municipiului Tulcea a semnat la finele anului trecut contractul de finanţare în valoare de 38.655.079,5 lei, liderul de proiect fiind Ministerul Lucrărilor Publice.

În momentul de faţă, parcul auto al societăţii Transport Public SA numără 31 de autobuze, unul dintre ele fabricat în anul 1998 fiind retras din circulaţie.

Cel mai vechi autobuz utilizat a fost fabricat în anul 2006.

Din cele 31 de autobuze, 22 sunt fabricate între anii 2005 şi 2008.