Tinerii tulceni, cu vârste între 14 şi 30 de ani, îşi pot depune candidatura pentru funcţia de primar al municipiului, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea sau prefect pentru o zi.

Este vorba de proiectul ,,Primar/ Preşedinte/ Prefect pentru o zi”, care se derulează prin intermediul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT) Tulcea, pe data de 2 mai, de Ziua Naţională a Tineretului.

Prin intermediul acestei iniţiative, tinerii din comunitate au ocazia să participe la activităţile unei zile obişnuite de lucru a unui ales local.

Autorităţile implicate în această acţiune sunt Primăria municipiului Tulcea, Primăria oraşului Isaccea, Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului.

Fiecare tânăr poate aplica pentru o singură poziţie, iar selecţia acestora se va realiza pe baza unui apel public.

Aceştia trebuie să completeze formularul de candidatură care cuprinde un Curriculum Vitae şi o scrisoare de motivaţie, care va include şi informaţii cu privire la implicarea în comunitate.

Propunerile se vor trimite pe adresa fjt_tulcea@yahoo.com, până la data de 25 aprilie.

Preselecţia tinerilor care vor intra în procedura de vot va fi realizată de reprezentanţi ai organizatorului împreună cu reprezentanţi ai fiecărei autorităţi publice participante.

În urma stabilirii câştigătorilor aceştia vor fi anunţaţi telefonic de reprezentantul FJT Tulcea. Joi, 28 aprilie, la orele 18, toţi cei selectaţi se vor întâlni la Casa Tineretului, pentru a-şi prezenta candidaturile şi a-şi convinge colegii să fie votat pentru funcţia publică. Astfel, decizia finală va fi luată de tineri prin votul celor selectaţi prin dosarul de candidatură.

În urma experienţei acumulate în calitate de primar, preşedinte şi prefect pentru o zi, tinerii selectaţi vor avea ocazia de a pregăti propuneri de măsuri pe care autoritatea locală le va putea implementa.