Credincioşii din toată ţara se pregătesc zilele acestea pentru marea veghe de peste noapte, când, în toate bisericile ortodoxe, la miezul nopţii, preoţii vestesc Învierea, vor împărţi Lumină şi vor ţine slujba Sfintelor Paşti. Ei vor sfinţi pasca, ouăle roşii şi celelalte bucate.

La Tulcea, Lumina Sfântă va ajunge sâmbătă seara la Catedrala Episcopală „Sf. Nicolae”, acolo de unde va fi luată de reprezentanţii fiecărei biserici şi oferită mai departe credincioşilor.

La Catedrala „Sf. Nicolae” din municipiu slujba de Înviere va începe în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora 00.00, aceasta fiind urmată de Sfânta Liturghie.

 „La ora 00.00 începe slujba Învierii, urmând ca apoi să desfăşurăm Sfânta Liturghie. Duminică, începând cu ora 9.30 PS Visarion va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească,  urmând ca la ora 15.00 să se oficieze Vecernia. Lumina va fi adusă de reprezentanţii Episcopiei de la aeroport şi va ajunge la noi în jurul orei 22.30, în funcţie de trafic. Fiecare reprezentant al bisericilor va lua Lumina de la Episcopie iar la miezul nopţii o împarte tuturor creştinilor”, ne-a declarat parohul Catedralei „Sf. Nicolae”, Bogdan Herţa.

Preotul paroh Bogdan Herţa îi invită pe credincioşi să participe la slujbă şi să primească Sfânta Lumină a Învierii, îndemnându-i să fie mai aplecaţi faţă de aproapele nostru.

„Acum că nu mai este pandemie încercăm să îi invităm pe toţi credincioşii să participe la slujbă şi să primească Sfânta Lumină a Învierii, respectând totodată pe fiecare dintre noi. În momentul în care primim Lumina să încercăm să fim mai buni, mai blânzi, mai înţelepţi şi mai aplecaţi faţă de aproapele nostru”, a transmis părintele  Bogdan Herţa.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.