Patru tineri tulceni au fost desemnaţi, pentru o zi, în funcţia de primar al municipiului, al oraşului Isaccea, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea şi prefect al judeţului.

Aceştia au fost selecţionaţi după ce şi-au depus candidatura în cadrul proiectului „Primar/ Preşedinte/ Prefect pentru o zi”, care se derulează prin intermediul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT) Tulcea, de Ziua Naţională a Tineretului.

Prin intermediul acestei iniţiative, tinerii au avut ocazia să participe la activităţile unei zile obişnuite de lucru a unui ales local.

Alexandru-Ştefan Carp a fost ales pentru o zi primar al municipiului, Valerica Puia primar al oraşului Isaccea, Iris Alexandra Vavilov preşedinte al Consiliului Judeţean, iar Alexandru Marcu prefect al judeţului.

„Astăzi, Alexandru-Ştefan Carp va fi primar pentru o zi. A fost ales în această funcţie în urma unui concurs lansat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea. La fel ca şi el, am tratat această provocare la modul cel mai serios. Alexandru reprezintă o generaţie de la care am multe de învăţat. Activităţile noastre curente nu se desfăşoară doar în birouri, de aceea, începând de vineri, ziua în care a fost desemnat în această funcţie, el are acces la grupurile noastre de lucru din mediul online. Astăzi, la ora 07.00, s-a prezentat la birou şi l-am prezentat colegilor. Agenda zilei i-a fost adusă la cunoştinţă încă de sâmbătă. Vom avea o zi de lucru foarte încărcată. Succes, Alexandru!”, a transmis, ieri, primarul Ştefan Ilie.

Alexandru-Ştefan Carp a participat ieri la toate activităţile aflate în sarcina primarului, cum ar fi şedinţe operative cu şefii structurilor din cadrul instituţiei, întâlniri de lucru, vizite în teren, rezolvarea petiţiilor şi sesizărilor.

La Isaccea, tânăra Valerica Puia a ocupat funcţia de primar.

„Azi, 2 mai 2022, cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului, dăm startul proiectului <<Ales Local pentru o zi>>. Mulţumim domnişoarei Valerica Puia pentru participarea în proiect”, a informat Primăria Isaccea.

Tot ieri, tânăra Iris Alexandra Vavilov, în vârstă de 18 ani,  elevă a Liceului Teoretic „Grigore Moisil” a ocupat, pentru o zi, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

Pentru a ajunge la conducerea Consiliului Judeţean, Iris a transmis un CV şi o scrisoare de intenţie, după care a prezentat, într-un scurt discurs public, proiectele pe care le propune pentru administraţia judeţului.

„Este deosebit de important să înţelegem că tinerii reprezintă viitorul nostru şi să îi încurajăm în mod constant să se implice cu idei, să fie parte din ceea ce înseamnă o comunitate locală şi nu numai. Ideile tale sunt extrem de bune! Voi, tinerii, aveţi acest suflu nou pe care ni-l puteţi aduce şi puteţi completa viziunea pe care noi o avem asupra modului în care trebuie gestionată administraţia judeţului. Te felicit pentru această reuşită şi îţi doresc mult succes în continuare”, i-a transmis vicepreşedintele Mihai Huleni noii preşedinte a Consiliului Judeţean Tulcea.

Instituţia Prefectului Tulcea şi-a propus să-i ofere lui Alexandru Marcu, tânărul selecţionat, elev în cadrul Colegiului Economic „Delta Dunării”, posibilitatea de a cunoaşte în detaliu activitatea desfăşurată în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea pe parcursul unei zile.

„În acest sens prefectul judeţului, Alexandru Dan Munteanu a <<delegat>> atribuţiile de prefect persoanei nominalizate lansând astfel provocarea de a realiza puntea de legătură între factorii decidenţi şi generaţia viitoare. Una dintre primele activităţi ale <<noului prefect>> a fost să fie informat despre atribuţiile prefectului în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu. În continuare tânărul a fost informat cu privire la gestionarea fluxului de cetăţeni ucraineni şi cetăţeni apatrizi în contextul geopolitic actual. De asemenea domnul Alexandru Marcu a purtat discuţii cu fiecare şef de structură din cadrul Instituţiei Prefectului având posibilitatea de participa în mod efectiv la activităţi specifice fiecărei structuri. La final, în urma experienţei acumulate în calitate de Prefect pentru o zi, tânărul a avut ocazia de a-şi prezenta propriile puncte de vedere şi propuneri de măsuri menite să eficientizeze activitatea Instituţiei Prefectului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Tulcea.

În urma experienţei acumulate în calitate de primar, preşedinte şi prefect pentru o zi, tinerii selectaţi vor avea ocazia de a pregăti propuneri de măsuri pe care autoritatea locală le va putea implementa.