Andrei Baciu, subsecretar de stat MDLPA: “În mod sigur toate UAT-urile vor primi câte un proiect”

Săptămâna aceasta, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) va repartiza judeţelor sumele destinate finanţărilor pentru investiţii în reabilitarea infrastructurii rutiere şi în modernizarea sau extinderea reţelelor de apă-canal (inclusiv sisteme de captare a apelor pluviale).

„Săptămâna aceasta se vor repartiza sumele totale pe judeţe şi atunci vom vedea ce intră la finanţare. Sumele solicitate reprezintă dublul sumei alocate, respectiv 137 miliarde de lei, necesar de finanţare, iar programul are un buget de 65 miliarde de lei. În urma analizei ministerului se va hotărî ce proiecte vor fi finanţate. Sunt UAT-uri care au depus patru proiecte chiar cinci, altele unul sau două. În mod sigur toate UAT-urile vor primi câte un proiect. Nu se va întâmpla ca cineva să aibă cinci proiecte şi altcineva nici un proiect”, ne-a declarat Andrei Baciu, subsecretar de stat în cadrul MDLPA.

Autorităţile locale din judeţul Tulcea au depus cereri de finanţare în valoare de 2,19 miliarde de lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.