Fosta fabrică de conserve de peşte din Tulcea va deveni o zonă cu spaţii economice, culturale şi de promenadă, după ce investiţia propusă de firma tulceană Terra Construct va implementa proiectul de reconversie funcţională.

Ieri, la Muzeul de Artă, în prezenţa oficialităţilor locale, reprezentanţii firmei investitoare au detaliat proiectul care se va dezvolta în continuarea falezei municipiului.

Deocamdată, se aşteaptă avizul Primăriei Tulcea în ceea ce priveşte studiul de oportunitate al proiectului.

„Am depus documentaţia pentru avizul de oportunitate, acesta fiind primul pas pentru faza de Plan Urbanistic Zonal. Avem un certificat de urbanism. Avizul de oportunitate este foarte necesar, deoarece fără acesta nu putem merge mai departe. Am depus documentaţia de aproximativ 10 zile şi ar trebui să primim răspunsul în 30 de zile. Dacă am avea toţi banii şi toate avizele, cred că lucrarea s-ar realiza în circa un an şi jumătate”, a declarat arhitectul Bogdan Mihalca.

Zilele acestea, Muzeul de Artă găzduieşte o expoziţie cu imagini ale fostei fabrici, dar şi cu schiţe ale viitorului proiect imobiliar.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.