Ateliere de creaţie şi peste 30 de producători de flori.

Anul acesta, în perioada 13-15 mai, cea de a XIV-a ediţie a Târgului „Expoflora” vine cu o acţiune inedită pentru copii şi tineri. Cei mici vor putea participa sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 – 13.00, la ateliere de creaţie, în cadrul cărora vor putea exersa pictura decorativă pe diverse obiecte, inspiraţi de natură şi frumuseţea florilor.

Atelierele de creaţie vor avea loc într-un cort special amenajat în Piaţa Civică, sub îndrumarea profesorilor şi elevilor de la Liceul de Arte ,,George Georgescu”, cu participarea Asociaţiei ,,Bucură-te Dobrogea!”.

„La activitate vor participa arhitectul Andreea Matache şi profesorul de arte plastice Gabriela Lupu împreună cu câţiva elevi de la cele două secţii. Este un manifest educaţional, iar noi ne dorim să mărim aria de selecţie pentru admiterea la secţia de arhitectură care nu este atât de mult cunoscută. Cei de la arhitectură vor să facă un lucru grozav, să construiască machete, iar cei la arte plastice să picteze”, ne-a declarat Claudia Grigore Pahom, directorul Liceului de Arte ,,George Georgescu”.

Materialele pentru pictură sunt puse la dispoziţie de Primăria municipiului Tulcea.

„Părinţii vor putea aduce la cortul special amenajat diverse obiecte decorative, vaze din ceramică, ghivece din lut, suporturi pentru plante şi alte obiecte, pe care copiii le vor decora, purtaţi de propria imaginaţie. Aceste activităţi, pe care copiii le percep ca pe o joacă, contribuie la formarea gustului estetic şi le insuflă dragostea pentru procesul creativ. Decorarea unor simple obiecte de uz casnic dezvoltă iniţiativa creativă şi imaginaţia copiilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Tulcea.

Expoziţia dendro-floricolă cu vânzare „Expoflora” va aduce laolaltă peste 30 de producători de flori, articole cu specific floral şi meşteri populari din întreaga ţară, într-un Târg ce a devenit o tradiţie de-a lungul anilor.

În acest an, vor veni la Tulcea expozanţi din judeţele Sibiu, Galaţi, Cluj, Dâmboviţa, Prahova, Alba, Brăila, Constanţa, Argeş, Vaslui şi, bineînţeles, Tulcea.