Excelenţa Sa Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, a fost prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Primăria Tulcea, în cadrul întâlnirii oficialul exprimându-şi susţinerea pentru dezvoltarea şi promovarea turismului transfrontalier. De asemenea, ambasadorul îşi propune împreună cu autorităţile tulcene să aducă cât mai mulţi muncitori calificaţi din India care să lucreze la Tulcea.

La întâlnire a luat parte primarul Ştefan Ilie, viceprimarul George Şinghi, preşedintele Consiliului antreprenorial Raluca Cacencu, antreprenorul în domeniul construcţiilor Remus Grecu şi reprezentantul şantierului Naval Vard Tulcea, Marcel Băleanu.

Cele patru teme discutate se referă la cooperarea bilaterală între regiuni în domeniul turismului, forţa de muncă, investiţii şi programe de schimburi educaţionale finanţate de guvern pentru elevii de liceu.

Excelenţa Sa Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, şi-a exprimat admiraţia faţă de zona Deltei Dunării, dând asigurări că va mai reveni la Tulcea.

„Aflat pentru prima dată la Tulcea, ne-a mărturisit că a aşteptat cu nerăbdare această vizită, cu atât mai mult cu cât o mulţime de persoane i-au povestit despre zona noastră şi biodiversitatea uimitoare de aici. În opinia sa, Tulcea dispune de un potenţial turistic fantastic, care trebuie valorificat prin iniţiative sănătoase şi sustenabile. E.S. domnul Rahul Shrivastava ne-a vorbit despre dezvoltarea turismului transfrontalier şi ne-a încredinţat că avem toată sus-ţinerea sa în ceea ce priveşte promovarea acestuia. Am discutat şi despre posibilităţile de cooperare referitoare la piaţa forţei de muncă locale, ce ar putea fi suplinită de către India cu personal calificat. De altfel, E.S. a adăugat că municipiul nostru prezintă un potenţial investiţional ridicat pentru antreprenorii indieni, având în vedere deschiderea spre rute comerciale accesibile înspre şi dinspre Europa. Domnul Rahul Shrivastava îşi doreşte să construim în timp o relaţie de colaborare ce are la bază proiecte şi iniţiative axate pe dezvoltare durabilă care să contribuie la prosperitatea oraşului nostru”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Preşedintele Consiliului antreprenorial, Raluca Cacencu, spune că s-a discutat despre dezvoltarea pe termen lung a turismului transfrontalier, ţinând cont şi de moderni-zarea Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea.

„După părerea Excelenţei Sale, judeţul Tulcea dispune de un mare potenţial turistic şi am discutat despre dezvoltarea pe termen lung a turismului transfrontalier, ţinând cont şi de modernizarea Aeroportului <<Delta Dunării>>.  De asemenea, am discutat despre posibilitatea suplinirii lipsei de forţă de muncă din domeniul HoReCa cu lucrători din Republica India, Delta Dunării prezentând câteva particularităţi din acest punct de vedere, respectiv  perioadă sezonieră de funcţionare, gastronomie specifică. Excelenţa Sa ne-a asigurat de dorinţa domniei sale de a construi o relaţie de colaborare durabilă cu judeţul Tulcea”, a spus Raluca Cacencu.