Administraţia locală are în plan ca pe termen mediu să achiziţioneze autobuze şcolare dedicate elevilor din municipiu, în prezent transportul acestora fiind gratuit, potrivit primarului Ştefan Ilie.

„În momentul actual, în municipiul Tulcea transportul public pentru elevi este gratuit. Este o procedură care se face cu acceptul părinţilor. Sunt total de acord că ar trebui să existe autobuze dedicate elevilor. Noi intenţionăm pe termen mediu să avem aceste autobuze deoarece ar degaja  traficul, iar în timpul pandemiei este mai bine pentru elevi. Aşa cum s-a procedat la dotarea cu microbuze pentru elevii care se duc la distanţe mari la şcoală, ar trebui să existe un program pe care noi să îl accesăm lejer şi să se implice şi statul cu subvenţie”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Recent, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că se instituie gratuitate pentru transportul public local al elevilor din unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate. În municipiile şi oraşele cu mai mult de 50.000 de locuitori ar urma să fie organizate „curse şcolare”, destinate exclusiv transportului de elevi.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.