Primarul Ştefan Ilie: „Tulcea Fest cred că a plăcut, dar este părerea mea subiectivă”

A trecut cu repeziciune o săptămână încărcată pentru tulceni şi autorităţile locale, care s-au străduit să organizeze una din cele mai aşteptate şi îndrăgite acţiuni comunitare, Zilele Municipiului-Tulcea Fest, prima manifestare amplă, după cei doi ani de restricţii pandemice.

Mii de cetăţeni au participat zilele trecute la seria de evenimente şi concerte ce au avut loc cu ocazia  Tulcea Fest, ce s-au desfăşurat în zona aferentă lacului Ciuperca, Piaţa Civică şi cartierul Dallas.

Anul acesta Primăria Tulcea a organizat timp de şase zile o serie de concerte, târguri de meşteşugari, spectacole de lasere şi proiecţii video. Nu au lipsit nici terasele de alimentaţie sau locurile de joacă dedicate celor mici.

În acest context, primarul Ştefan Ilie spune că cetăţenii au apreciat în mare parte manifestările ce au avut loc.

„Pot vorbi ca persoană implicată şi mă bazez într-o oarecare măsură pe experienţă. Este o părere subiectivă. Cred că feedback-ul este în marea lui majoritate pozitiv. Spun acest lucru pentru că m-am întâlnit cu foarte mulţi oameni care au felicitat genul acesta de activităţi. Mulţi mi-au spus că niciodată nu au fost organizate în acest fel Zilele Municipiului-Tulcea Fest, au apreciat că ne-am desfăşurat activitatea în mai multe locaţii şi că în Piaţa Civică a fost preponderent folclorul şi în acelaşi timp au fost standurile cu mâncare mediteraneană care au fost pline tot timpul, iar la Târgul Meşteşugarilor au fost tot timpul clienţi. La Iarmaroc, la Casa Avramide, cei care apreciază bunul gust şi lucrările hand-made au fost acolo şi am avut şi un mic spectacol al Bluemans. În Dallas am avut în fiecare seară alte tipuri de spectacole cu formaţii  din  Tulcea, Ansamblul <<Baladele Deltei>>. La plaja Ciuperca continuă astăzi evenimentul <<Tulcea pe două roţi>>, cu discuţii despre cum să ne dezvoltăm pe piste de biciclete, folosirea altor mijloace neconvenţionale care nu poluează foarte mult, concerte rock şi blues”, ne-a declarat, ieri, primarul Ştefan Ilie.

Seria de concerte a fost încheiată luni seara de un foc de artificii, moment imortalizat de foarte mulţi cetăţeni cu ajutorul telefoanelor mobile.

„A fost apreciat foarte mult şi focul de artificii, modul de prezentare al scenei, al artiştilor care au cântat care au avut joc de lumini şi lasere. Eu am fost asaltat  de foarte mulţi cetăţeni care m-au felicitat. Am avut şi oameni care mi-au spus pe Facebook că pe timp de criză nu trebuia să facem astfel de evenimente, dar ţinând cont că în ultimii doi ani pandemia ne-a împiedicat să facem foarte multe lucruri şi am primit foarte multe reclamaţii la momentul respectiv, oamenii nu pot sta închişi sau să li se oprească instinctul de a se distra, au apreciat foarte mult. Una peste alta, Tulcea Fest cred că a plăcut, dar este părerea mea subiectivă”, a subliniat primarul Ştefan Ilie.

Pentru ediţia de anul viitor a Tulcea Fest se prevăd mai multe îmbunătăţiri, începând de la partea de organizare şi până la amplasarea unei scene şi pe faleza municipiului, dacă lucrările de reabilitare se vor finaliza.

„Dacă anul viitor va fi gata faleza, putem vedea Tulcea Fest şi pe faleză. Nu înseamnă că nu vom mai face şi la plaja Ciuperca, pentru că este un loc excepţional. Putem completa, să fie o scenă în plus, pentru a vedea unde este mai mult efect. Oamenii îşi vor dori să aibă un festival pe  faleză atunci când aceasta va fi nouă. Ne vom ocupa mult mai mult din timp de aceste zile. Acum a fost din scurt, fiind foarte ocupaţi cu problemele cotidiene, străzile şi licitaţiile pe care le avem în desfăşurare. Deoarece după pandemie foarte multe localităţi din ţară au solicitat artişti, ne-a fost foarte greu să adunăm trupe. Primul lucru pe care îl vom îmbunătăţi va fi să facem achiziţiile, dacă se poate, din luna ianuarie a anului viitor pentru Tulcea Fest 2023. Poate putem îmbunătăţi şi modul de prezentare al produselor care se scot la vânzare, de la mâncare şi până la jocurile pentru copii. Am văzut prea multe kitsch-uri prin Orăşelul Copiilor şi prea mulţi care au profitat de bună voinţa noastră şi au venit şi cu lucruri care nu se  pretau la nivelul pe care l-am dorit noi. Vom fi mai selectivi atunci când vom aduce societăţi sau PF-uri care să distreze copiii. Şi în cazul celor care aduc mâncare vom ridica ştacheta şi le vom cere mai multă calitate”, a precizat Ştefan Ilie.

Edilul le-a transmis mulţumiri tuturor instituţiilor implicate în buna desfăşurare a evenimentelor.

„Oamenii au fost foarte OK. În fiecare dimineaţă Serviciile Publice şi-au făcut treaba iar la primele ore era curăţenie bec în toate zonele. Apreciez foarte mult sprijinul pe care l-am avut de la Poliţia Locală a municipiului, de la IPJ şi Jandarmerie, care au muncit cot la cot cu noi de dimineaţă până după miezul nopţii pentru a nu se înregistra evenimente negative şi cu foarte puţine excepţii totul a decurs foarte bine. Le mulţumesc jandarmilor, pompierilor, celor de la Ambulanţă, Poliţiei judeţene şi Poliţiei locale, care ne-au sprijinit! Apreciez foarte mult şi activitatea celor de la Direcţia de Întreţinere a Patrimoniului şi a tuturor celor care s-au implicat din cadrul Primăriei, de la Serviciul de Achiziţii, Gospodărie Municipală, Baladele Deltei, toţi s-au comportat exemplar”, a transmis Ştefan Ilie.

Ştefan Ilie a amintit câteva dintre evenimentele pe care Primăria Tulcea le finanţează şi care au rolul de a oferi tulcenilor activităţi recreative până la jumătatea lunii septembrie. Printre acestea se află Festivalul concurs „Peştişorul de Aur”, „Cavalerul Danubian”, „Echitaţie la porţile Deltei”, urmând festivalul „Dichis’n’Blues” şi „Ivan Patzaichin”.

„Avem în perioada imediat următoare <<Dichis’n’Blues>> şi urmează Festivalul Ivan Patzaichin, fostul Rowmania, care va completa o vară şi o toamnă foarte frumoasă la Tulcea. Vom mai avea în septembrie festivalul pentru copii KINOdiseea”, a menţionat Ştefan Ilie.