Anisia Rusu: Prioritatea elevilor este să înveţe, nu ce haine să poarte!

Tema introducerii uniformei şcolare revine în actualitate. Într-o declaraţie pentru un post de televiziune Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a spus că „Dacă sunt mândri de şcoală vor fi mândri să poarte şi însemnele acelei şcoli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferenţiat de la o şcoală la alta”.

Preşedinta Consiliului Elevilor din Tulcea, Anisia Rusu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic, reacţionează şi spune că introducerea uniformei ar însemna eforturi financiare considerabile pentru părinţi, în condiţiile în care, pe piaţă, preţul pentru un costum complet ajunge lejer la 200 de lei. De multe ori, părinţii sunt nevoiţi să comande un al doilea sacou după câteva luni, mai ales în cazul copiilor ce cresc foarte repede.

„Din punctul meu de vedere, se bat în cap două chestiuni: obligativitatea purtării uniformei şi afirmaţia ministrului, cum că dacă elevii sunt mândri de şcoala lor, să poarte uniforma. Înţeleg că dacă nu sunt mândră de unitatea de învăţământ la care învăţ, nu trebuie să port uniforma”, ne-a declarat Anisia Rusu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.