Tulcenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea cu privire la forma în care va fi amenajată zona urbană aferentă Grădinii de Vară „Dacia” din municipiu. Recent, Primăria Tulcea a demarat un Plan Urbanistic Zonal şi un proiect de regenerare urbană în zona străzilor Isaccei-Portului, pe obiectivele Parcul Personalităţilor, Grădina de Vară, parcare Casa Sindicatelor. Proiectul are ca scop revitalizarea şi restilizarea zonei, reorganizarea spaţiilor şi îmbunătăţirea circulaţiei. Artistul plastic Adrian Pal a lansat deja propunerea realizării unei galerii de artă modernă în spaţiul propus.

Legat de investiţia privind Grădina de Vară, primarul Ştefan Ilie spune că locaţia îşi va păstra destinaţia de spaţiu public destinat evenimentelor culturale, contrar zvonurilor lansate.

„După mulţi ani în care a fost doar subiect de campanie, <<Grădina de Vară>> a intrat în patrimoniul oraşului. Acum avem proiectul. Urmează să obţinem finanţarea. Tulcenii sunt legaţi sentimental de acest loc care a stat abandonat atâta timp. Îşi va păstra destinaţia de spaţiu public destinat evenimentelor culturale. Contrar tentaţiei unor <<dezvoltatori>> şi a zvonurilor lansate de trompetele lor”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Revenind la datele tehnice, viceprimarul George Şinghi menţionează faptul că pro-punerea Primăriei este ca Grădina de Vară să devină o piaţetă civică.

„Propunerea pentru Grădina de Vară este reorganizarea într-un spaţiu deschis, o piaţetă civică cu posibilitatea organizării de evenimente, cu ecran de proiecţie, dar şi cu zonă de alimentaţie publică care poate menţine spaţiul activ tot timpul. Demisolul este prevăzut ca spaţiu de parcare. Suntem conştienţi că tulcenii aşteaptă de mult timp şi merită aceste proiecte, cu toţii ne-am dori să se concretizeze peste noapte, însă trebuie să fie realişti că fazele unui proiect pot avea durate semnificative de timp. Ne dorim multe şi toate deodată, şcoli şi grădiniţe renovate, creşe noi, drumuri reasfaltate, locuri de parcare mai multe, parcuri şi spaţii recreative, locuinţe noi şi blocuri reabilitate, parcuri industriale, sisteme de încălzire mai eficiente şi multe altele, asta şi pentru că trebuie recuperaţi mulţi ani de inactivitate. Trebuie să spun totuşi că se lucrează, toate aceste proiecte sunt în diverse faze, mai mult sau mai puţin avansate şi vom vedea efectele concretizate succesiv”, precizează viceprimarul George Şinghi.

Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea este instituţia care administrează imobilul şi terenul aferent Grădinii de Vară, construcţia fiind în suprafaţă de 1458 m, iar terenul în suprafaţă de 2281 mp.

Primăria Tulcea a semnat, în anul 2020, procesul-verbal de predare-primire a Grădinii de Vară din oraş, obiectiv care aparţinea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF) şi care a fost lăsat în paragină în ultimii ani.