Constructorii ce îşi vor deschide şantiere în municipiul Tulcea vor fi obligaţi să implementeze măsuri de reducere a prafului şi emisiilor, dacă proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul local USR Tatiana Haliţ va trece de votul plenului.

Este vorba de un regulament prin care se vor stabili un set de măsuri de protecţie a mediului în timpul executării lucrărilor de construcţii. Astfel, şantierele de lucru vor fi încadrate în trei categorii de risc, respectiv şantiere cu risc scăzut, cu risc mediu şi cu risc ridicat.

„În Tulcea în prezent sunt în derulare şi în următorii ani de asemenea se vor derula multe şantiere cu lucrări pe termen lung, Faleza tulceană, Sala Polivalentă, reabilitări de blocuri, infrastructura rutieră şi alte şantiere private cum este de exemplu zona Tulco. În acest context cu atât mai mult este nevoie de acest proiect de HCL. Din Raportul Naţional al Stării de Sănătate în România 2020, vedem că judeţul Tulcea este în topul sănătăţii precare şi a mortalităţii cauzate de boli”, a precizat Tatiana Haliţ.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.