Un număr de 10 staţii pentru reîncărcarea maşinilor electrice vor fi amplasate în municipiu, în cadrul unui proiect derulat de Primăria Tulcea cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În acest sens, consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă un  proiect de hotărâre în valoare de 2.451.980,43 lei inclusiv TVA.

„Ţinând cont de posibilitatea finanţării şi prin PNRR, şi având în vedere importanţa turistică a municipiului Tulcea, precum şi traficul aglomerat, este imperios necesară dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică pentru îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, se arată în proiect.

Administraţia locală a identificat 9 locaţii în care vor fi amplasate staţiile pentru reîncărcarea maşinilor electrice. Este vorba de parcarea vis-a-vis de SC Alum SA, parcarea Gării Fluviale, parcarea publică de pe strada Spitalului, Tribunalul Tul-cea, parcarea de la hotel City, vis-a-vis de Liceul Teoretic „Ion Creangă”, parcarea de lângă terenul de sport de pe strada Chiparosului, parcarea ANL de pe strada Viticulturii şi parcarea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ciucurencu”.

Conform studiului de fezabilitate staţiile de reîncărcare vor fi de tip DC EV Charger – BSEV Series, 60/22KW.

Durata estimată de execuţie a investiţiei este de 12 luni.